loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyona bu hafta 12 yeni film giriyor

Vizyona bu hafta 12 yeni film giriyor
Tarih: 20.12.2018 - 13:49
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli 12 yeni film izleyicilerle buluşacak.

İşte bu hafta (21 Aralık Cuma) vizyona girecek filmler:

Aşkın Algoritması (Zoe)

Aşkın Algoritması, devrim niteliğinde bir çalışma yapan iki meslektaşı konu alıyor. Mühendis olan Cole ve Zoe, ideal android eşler tasarlayan bir şirkette çalışmaktadır. Romantik ilişkileri geliştirmek ve mükemmelleştirmek için bir teknoloji tasarlayan ikilinin çalışmaları ilerledikçe, keşifleri hayal edebileceklerinden çok daha derinleşir. Doğal yollarla değil de insan elinde yaratılan sentetik insanlar, hissetmeyi keşfedip sevmeyi başarabildiklerinde, asıl devrim bu olur. Bu beklenmeyen mucizeye insanların vereceği tepkiler de bir hayli karmaşık olur. Bu süreçte insan ilişkilerinde çığır açan Cole ve Zoe arasındaki yakınlaşma da kaçınılmaz olur. Fakat android robotlardan Ash’in de Zoe’ye ilgi duymaya başlaması, genç kadının gerçeklerle yüzleşmesine neden olur.

Aşkın Algoritması (2018) afişi

Soğuk Savaş (Zimna Wojna)

Soğuk Savaş yıllarından birbirinden tamamen farklı olmasına rağmen bir şekilde kaderleri birbirine bağlanan iki insanı anlatacak tutkulu bir aşk hikayesini anlatacak.

Soğuk Savaş (2018) afişi

Görülmüştür

Fotoğrafta gördüğü bir kadını takıntı haline getiren genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Zakir, İstanbul’da bir cezaevine memur olarak çalışan bir adamdır. Hayatını mahkumlar arasına geçiren Zakir, cezaevinde hükümlülere gelen mektupları okumakla görevlidir. Her gelen mektup önce Zakir’in kontrolünden geçer. Mektupta yazılanlar cezaevine protokolüne göre bir sorun teşkil etmediği taktirde sahibine ulaşabilir. Cezaevine postalanan mektupların kontrol edildiği bir gün, mektubun birinin içerisinde bulunan bir fotoğraf Zakir’in dikkatini çeker. Fotoğraf Selma adındaki genç ve güzel bir kadına aittir. Genç adam çok etkilendiği bu fotoğrafı çalmaya karar verir. Ancak bir süre sonra olay basit bir hırsızlık olarak kalmaz. Zakir, fotoğrafta gördüğü Selma’yı takıntı haline getirmiştir.

Görülmüştür (2018) afişi

Bumblebee

1987 yılında kaçak olan Bumblebee, Kaliforniya’daki küçük bir sahil kasabasında bir hurdalığa sığınır. 18 yaşına girmek üzere olan ve dünyadaki yerini keşfetmeye çalışan Charlie (Hailee Steinfeld), savaştan yaralanmış ve zarar görmüş olan Bumblebee’yi bulur. Charlie, Bumblebee’yi yeniden canlandırdığında kısa sürede onun sıradan bir sarı VW aracı olmadığını anlar.

Bumblebee (2018) afişi

Yanımda Kal

Filmde işkolik bir adam olan Emir Kurt (Çağlar Ertuğrul) ile sokaklarda şarkıcılık yapan bir genç kız olan Zeynep'in (Meriç Aral) hikayesi anlatılıyor. Emir, genç bir yatırım danışmanıdır ancak işçi sınıfı bir aileden geldiği için hayatı çalışmakla geçmiştir. Gece gündüz çalışarak sahip olduğu konuma ulaşır fakat bu yüzden insanlarla ilişki kurmakta zorlanmaktadır. Hayatı sadece işten ibaret olan Emir’in yaşamı Zeynep ile karşılaşınca tamamen değişir. Zeynep, neşe dolu bir sokak şarkıcısıdır. Bir tesadüf sonucu bir araya gelen Emir ve Zeynep kısa sürede farkında olmadan birbirlerine yardım etmeye başlarlar. Aralarındaki uyum ve birbirlerine yaşattıkları mutluluk Zeynep’in amansız bir hastalığa yakalanması ile yarım kalır.

Yanımda Kal (2018) afişi

Ayı Kardeşler: Eyvah Ayılar Küçüldü! (Boonie Bears: The Big Shrink)

Film, icat ettikleri cihazı denerken küçülen Ayı Kardeşler ve Oduncu Vik’in atıldığı maceraları konu ediyor. Ayı Kardeşler ve Oduncu Vik, müthiş bir icada imza atar. Küçültme cihazı icat eden ekip heyecanla icatlarını denemeye çalışır. Ancak denerken yaptıkları yanlışlık kendilerini küçültmelerine neden olur. Onlarca kat küçülen Ayı Kardeşler ve Oduncu Vik bir an önce eski hallerine gelmenin yolunu arar. Bir yandan orijinal boyutlarına dönmeye çalışan ekip bir yandan da ekosisteme zarar veren kirliliği durdurmaya çalışır. Bunun için minik halleri ile bilmedikleri bir dünyada yolculuğa çıkmaları gerekmektedir. Ekip, ekosisteme zarar veren kirliliği durdurup eski hallerine geri dönmeyi başarabilecekler midir?

Ayı Kardeşler: Eyvah Ayılar Küçüldü! (2018) afişi

Garantili Ölüm: Yoksa Paran İade (Dead in a Week: Or Your Money Back)

Film, kendisini öldürmek için bir suikastçıyla anlaştığı sırada hayatının aşkını bulan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. 27 yaşında olan William, hayatla bağı olmayan bir adamdır. Hayatına son vermek isteyen William bu yaşına kadar birçok intihar girişiminde bulunur. Fakat hiçbirinde de ölmeye başaramaz. Dokuzuncu intihar deneyiminde de başarılı olamayınca bir profesyonelden yardım almaya karar verir. 65 yaşında arkadaş canlısı bir adam olan Leslie ise usta bir tetikçidir. Aradığı adamı bulduğunu düşünen William, kendisini öldürmesi için Leslie’den yardım ister. Artık William’ın ölmesi için her şey hazırdır. Fakat tam da bu sırada beklenmedik bir şey olur ve genç adam hayallerinin kadını ile tanışır. Artık onun yaşaması için önemli bir nedeni vardır ve Leslie ile yaptığı anlaşmayı iptal etmek ister. Fakat Leslie’nin de suikastçılar birliği üyeliğini elinde tutabilmek için aylık kotasını doldurması gerekmektedir. İşler bir anda iki adam için de karmakarışık bir hal alır.

Garantili Ölüm (Yoksa Paran İade) (2018) afişi

Hayatım yalan (Second Act)

Güzel bir kadın olan Maya artık 40 yaşına gelmiştir. Büyük bir alışveriş merkezinde çalışmakta olan Maya, kariyer olarak pek de başarılı denecek bir geçmişe sahip değildir. Bu nedenle de Maya gerçekleştiremediği hayallerinin hüsranıyla boğuşmaktadır. 40 yaşına basmasıyla birlikte riskli bir karar alan Maya hayatını ve kendi potansiyelini yeniden keşfetmeye başlar. Bu süreçte Maya, önündeki tek engelin kendisi olduğunu fark eder ve yeni bir yaşam için hiçbir zaman geç olmadığına kanaat getirir. Kendine sıfırdan bir hayat hikayesi yaratan Maya, Madison Caddesi'nin elit zenginlerine zeki bir kadının neler başarabileceğini gösterecektir. Anlattığı geçmiş yalan olsa bile zeka Maya'nın içinden gelmektedir!

Hayatım Yalan (2018) afişi

Zerk

Zerk, hayatını karartan kabuslardan kurtulmaya çalışan bir adamın yaşadıklarını konu ediyor. Fatma hemşirelik yapan genç bir kadındır. Kızının boğularak ölümü Fatma için büyük bir yıkım olur. Kendisini bir türlü toparlayamayan acılı kadın kızının ölümünü bir türlü kabullenemez. Gün geçtikçe akli dengesini yitirmeye başlayan genç kadın bir gün kızının uyuduğunu düşünerek onu mezarından çıkarıp evine getirir. Kızının yokluğu ile mücadele edemeyen Fatma gittikçe kötüleşir ve intihar eder. Yıllar öncesinde gerçekleşen bu olay uyku sorunları ile mücadele eden ve hafıza kaybı yaşayan bir adamın en büyük kabusu olur. Fakat adam, yıllar önce yaşanan bu olayları neden gördüğüne bir türlü anlam veremez. Gördüğü kabuslardan kurtulmanın yolunu arayan adam, en sonunda yaşanan olayları araştırmaya ve kendisi ile olan ilgisini bulmaya karar verir.

Zerk (2018) afişi

Sükut Evi

Film, hayattan bunalan bir adamın kendisini yola vurması ile değişen yaşamını konu ediyor. Modern hayattan bunalan 30’lu yaşlardaki genç bir adam, çareyi yola koyulmakta bulur. Anadolu’ya doğru yola çıkan delikanlının amacı, rivayete göre ‘ruhların tamir edildiği’ bir mekanı bulmaktır. Günler süren arayışına rağmen bahsedilen mekan ile ilgili herhangi bir iz bulamaz. Bu süreçte yolu bir dergaha düşen delikanlının aradığı huzur burada da değildir. Sevgilisi geri dönmesi için baskı yapsa da o yoluna devam eder. Delikanlı, yol boyunca başına gelen türlü talihsiz olaylar sonucu kendisini zor bela bir köye atar. Fakat bir süre sonra köy delikanlının içinden çıkamayacağı bir girdap haline gelir. 

Sükut Evi (2017) afişi

Ruh Çağırma Seansı (Ouija House)

Samantha, kötü durumdaki annesine destek olmaya çalışan bir lisans öğrencisidir. Genç kız bu uğurda hazırladığı kitap projesi ile ilgili araştırma yapmak için karanlık geçmişe sahip bir eve gitmeyi planlar. Annesi, kızının eve gitmesine karşı çıksa da, Samantha arkadaşlarıyla birlikte gizemli eve gider. Başlarda her şey yolundadır. Fakat gece ruh tahtasıyla oyun oynamaya karar veren ekip, farkında olmadan şeytani bir varlığı eve çağırır. Samatha ve arkadaşları için kendilerine musallat olan varlıktan kurtulup hayatta kalmak adına bir mücadele başlamıştır...

Ruh Çağırma Seansı (2018) afişi

Kurtlar ve Çakallar 

1980 ve sonrasına yaşananları konu alan Kurtlar ve Çakallar, ihtilalin ardından bir takım kişiler tarafından eline silah verilen ama yürekleri sadece vatan sevgisiyle atan Ülkücüler'in hikayesini konu alıyor. Politik bir dönem filmi olma iddiasını taşıyan filmin bir tarafında barut kokusuyla hüküm sürmek isteyenlerin, diğer tarafında ise buna karşı koyarak mücadele verenlerin savaşını izliyoruz. Filmin merkezinde Mamak Cezaevi'nde aynı hücreyi paylaşan devrimci gazeteci Yılmaz ile ülkücü Selçuk'un hikayesi anlatılıyor.

Kurtlar ve Çakallar (2018) afişi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları