loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyona bu hafta 8 yeni film girdi

Vizyona bu hafta 8 yeni film girdi
Tarih: 28.12.2018 - 15:12
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli toplam 8 yeni film izleyicilerle buluştu.

İşte bu hafta (28 Aralık Cuma) vizyona giren filmler:

Eşitlik Savaşçısı (On the Basis of Sex)

Ruth Bader Ginsburg, 1970'li yıllarda yükselen kadın hakları hareketini desteklemekle birlikte, bu hareketin yasaları değiştirmediği sürece yarım kalacağına inanmış genç bir avukattır. Birçok maddenin cinsiyetçi hükümler barındırdığını, bunlarla da mücadele etmek gerektiğini savunan Ginsburg, kendisi gibi hukukçu eşi Martin Ginsburg ile birlikte ABD'nin en yüksek mahkemesinde eşitsizliklere karşı savaşacaktır. Film, ABD'nin Yüksek Mahkemesi'nde hakimliğe kadar yükselmiş Ruth Bader Ginsburg'un gerçek öyküsüne dayanarak beyazperdeye aktarıldı. Başrollerinde ise Felicity Jones ve Armie Hammer yer alıyor.

Eşitlik Savaşçısı (2018) afişi

Aquaman

Atlantis kraliçesi Atlanna ile bir deniz feneri bekçisinin oğlu olan Arthur Curry, hakkı olan krallıkta hiçbir hak iddia etmeden yer yüzündeki hayatını sürdürmektedir. Atlantis'ten gelen Mera, onu denizler altındaki ülkeye gelip krallığı alması için ikna etmeye çalışır. Nitekim aynı anneden doğmuş kardeşi Orm suyun üzerindeki dünyaya savaş açmaya karar vermiştir. Bu savaşı durdurabilecek tek kişi Aquaman'dir. Filmin başrollerinde Jason Momoa, Nicole Kidman ve Amber Heard yer alıyor.

Aquaman (2018) afişi

Mary Poppins: Sihirli Dadı (Mary Poppins Returns)

Emily Blunt'ın başrolünde oynadığı filmde, 1930'lar Londra'sında Jane ve Michael Banks artık büyümüşlerdir, Michael da Cherry Tree Lane'deki evlerinde yaşamaya devam etmektedir. Üç çocuğu ve hizmetçileri Ellen'la yaşayan Michael, bir süre önce eşini kaybetmenin üzüntüsünü duymaktadır. Bu esnada Mary Poppins geri gelerek yeniden hayatlarına dahil olacaktır.

Mary Poppins: Sihirli Dadı (2018) afişi

Börü

Altı bölümlük Börü dizisinin finali niteliğinde olan filmde, Polis Özel Harekat biriminin en seçkin savaş timi olan Börü'nün 15 Temmuz gecesi yaşadıkları anlatılıyor. Ekip, en elit askerlerin bir araya gelmesi ile oluşmuştur ve altından kalkamayacakları bir görev yoktur. Vatan aşkı ile tutuşan bu yalnız kahramanlar, 15 Temmuz gecesi merkezleri olan Özel Harekat Daire Başkanlığı bombalandıktan sonra kabus dolu bir gece yaşayacaklardır. Bu gece boyunca mücadele etmeyi seçen; yaralarına, acılarına ve imkânsızlıklara rağmen görevlerini yapan Börü, tarihin akışını değiştirecek kahramanlıklara imza atacaktır.

Börü (2018) afişi

Trileçe

Genç bir adam olan Fuat, on yaşındayken İstanbul’daki evlerinde çıkan bir yangında ailesini kaybetmiştir. Öksüz ve yetim kalan Fuat komşularının desteği ile yaşamaya başlar. Mahallesinde yaşayan Ali ve Mehmet, Fuat’ı öz kardeşlerinin yerine koyup ona sahip çıkarlar. Fuat'ın yangından kurtarabildiği tek şey ailesinden kalan bir sandıktır. Bu sandığın içinden çıkan mektuptan Üsküp’te yaşayan akrabaları olduğunu öğrenince akrabalarını bulmak için ağabeyi gibi gördüğü Ali’den yardım ister. Ancak 1945 yılında, bir savaşın ortasında olan Üsküp'e gitmek son derece tehlikeli olduğu için farklı bir plan yaparlar. İşler yine de yolunda gitmeyecektir.

Trileçe (2018) afişi

Chef

Parasızlık ve mutsuzluk yüzünden geçinemeyen bir çift olan Hüsnü ve eşi hayatlarını farklı şekillerde sürdürmek istemektedir. Hüsnü, İstanbul’da bir bankada çalışmaktadır. Hayatta en çok istediği şey ise lüks bir arabaya sahip olmaktır. Bu yüzden her gece galeriye gidip istediği arabaya uzaktan bakar. Eşi ise komşusuyla birlikte evi terk edip kendisine yeni bir iş kurmaya çalışır. Birbirinden bambaşka hayalleri olan bu çiftin seçtikleri farklı yollar, kendilerini komik durumlar içinde bulmalarına neden olur.

Chef (2018) afişi

Müsaadenizle Büyükler

Filmde, çocuklar 'Müsaadenizle Büyükler' diyerek hayvanların da insanlar gibi yaşama hakkına sahip olduğunu anlatıyor. Bir grup çocuk ormanda terk edilmiş köpeklere sıcak bir yuva hazırlamak için bir araya gelir ve gizlice köpekleri beslemeye başlarlar. Çocuklar, sahipleri tarafından ormana terk edilen bu köpeklerin hayatta kalması için çalışırken, kötü niyetli bazı insanlar da köpekleri yok etmek için bir plan yapmaktadır. Yaşadıkları sitenin güvenlik müdürü olan Hakan'ın desteğini alan çocuklar, kendilerini zorlu bir maceranın içinde bulurlar.

Müsaadenizle Büyükler (2018) afişi

Troller ve Dinozorlar (Trolled)

Grunt adında kötü kalpli bir trol, Scorch adlı güçlü bir ejderhayı da yanına çekerek trol krallığını ele geçirmek için hain bir plan yapar. Sonunda kralı esir almayı da başarırlar. Ülkeyi kurtarabilmek için Yaprak (Leaf) adında küçük bir trol ve birkaç arkadaşı büyük bir maceraya atılır, Yaprak böylece kralın kızı olan prensesin kalbini çalmak için bir fırsat bulacaktır.

Troller ve Dinozorlar (2018) afişi

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları