loading
close
SON DAKİKALAR

Wikileaks'te gözaltı

Wikileaks'te gözaltı
Tarih: 26.05.2012 - 12:47
Kategori: Dünya

wikiliks soruşturması kapsamında Papa'nın yardımcısı gözaltına alındı...

Wikileaks olarak gündeme gelen ve Papa’nın özel yazışmalarının dışarıya sızdırıldığı için isme atıfta bulunarak 'Vatikanleaks' olarak adlandırılan soruşturmayla ilgili, Papa'nın yanında görevli uşak gözaltına alındı.

 

Papa 16'ncı Benedikt'in talimatıyla geçtiğimiz aylarda başlatılan soruşturmanın akıbetiyle ilgili basını bilgilendiren Vatikan Basın Ofisi Sorumlusu ve Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, Vatikan Jandarma Birimi tarafından yürütülen kovuşturma çerçevesinde, söz konusu 'hain'in, Papa'nın yanında görevli uşak Paolo Gabriele olduğunu açıkladı.

 

Peder Lombardi'nin, sabah saatlerinde Vatikan yargıçlarından Nicola Picardi tarafından sorgu altına alındığını belirttiği Paolo Gabriele'nin, Vatikan'da 'Paoletto' olarak tanındığı ve Papa'nın çok yakınında çalışan nadir laik görüşlü isimlerden biri olduğu belirtildi.

 

"Tedeschi'de görevinden uzaklaştıırldı"

 

Öte yandan, Vatikan’dan kamuoyuna yansıyan bir diğer gelişme ise Vatikan Bankası Başkanı Ettore Gotti Tedeschi’nin, görevini ihmal ettiği gerekçesiyle yönetim kurulu kararınca görevden uzaklaştırılması oldu.

 

Tedeschi’nin ayrıca sızdırılan yazışmaları başkaları ile paylaştığı ifade ediliyor. Tedeschi'ni suskun kalmayı tercih ederek, "Konuşarak Papa'yı rencide etmek istemem" demekle yetindi.

 

"Gazetecinin kitabıda önem kazandı"

 

Vaticano S.P.A. (Vatikan A.Ş) adlı kitabıyla Vatikan'da kara para aklandığını iddia eden Gazeteci Gianluigi Nuzzi'nin, son kitabı olan 'Sua Santita' (Hazretleri), Vatikanleaks soruşturmasına ivme kazandırdı.

 

Nuzzi, kitabında, bizzat Papa 16'ncı Benedikt'in 'gizli' mektuplarını yayınladı. Mektupları ortaya döken ve bazı olayların nasıl örtbas edilmeye çalışıldığını iddia eden gazeteci, Vatikan Bankası'nda dönen gizli işleri de belgelemişti. Yine geçtiğimiz aylarda, bir kardinalin, papanın can güvenliğinin tehlikede olduğuna yazdığı mektup da satırı satırına basında yer almıştı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları