loading
close
SON DAKİKALAR

Wong Kar-wai’nin filmlerinden çıkardığı görüntüleri bir araya getiren belgesel yolda

Wong Kar-wai’nin filmlerinden çıkardığı görüntüleri bir araya getiren belgesel yolda
Tarih: 07.04.2021 - 11:21
Kategori: Kültür & Sanat

Wong Kar-wai’nin kurgu aşamasında filmlerinden çıkardığı görüntüleri bir araya getirerek yapım şirketi Jet Tone Films’in 30. yıl dönümünü kutlamak üzere hazırladığı otuz dakikalık “One-Tenth of a Millimeter Apart” adlı kısa belgeselinden fragman yayımlandı.

Wong Kar-wai filmlerinin Amerika’daki haklarını elinde bulunduran Janus Film ve The Criterion Collection’ın, yönetmenin filmlerinin 4K formatta restore edilmiş versiyonlarını içeren “The World of Wong Kar-wai” retrospektifi kısa bir süre önce tamamlandı. Retrospektifin yapım süreci sırasında yeni bir proje ortaya çıktı.

FilmLoverss‘ın The Film Stage‘den aktardığı habere göre, yönetmen, Jet Tone Films adlı yapım şirketinin kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere kurgu odasında bırakılan görüntüleri bir araya getirerek bir belgesel hazırladı. “One-Tenth of a Millimeter Apart” adlı otuz dakikalık kısa belgesel şirketin kuruluş yıldönümü olan 2 Nisan’da Hong Kong Uluslararası Film Festivali’nde ilkgösterimini yaptı.

1991 yılında, Wong Kar-wai tarafından 1994 tarihli “Ashes of Time” (Zamanın Külleri) adlı filmin yapım sürecinde kurulan Jet Tone Films şirketinin ilk zamanlarını öne çıkaran kısa belgesel, Wong Kar-wai sinemasından silinen görüntüler veya kamera arkası görüntüleri gibi bugüne dek izleyiciyle buluşamamış görüntüleri içeriyor.

Yönetmen film ile ilgili yaptığı açıklamalarda “Geçmişte kalan her şeye ve tüm olasılıklara duyduğumuz saygıyı sunuyoruz” ifadelerini kullanırken aynı zamanda, “Bu görüntüler, en iyi ihtimalle, dahil edilselerdi bile filmlerin bir milimetresinin onda biri kadarlık bir parçası olabilirdi” dedi. Yönetmenin bu sözleri sarf ederken bahsettiği, kısa belgeselde de yer alan filmler ise “Zamanın Külleri”, “Chungking Express” (Hong Kong Ekspresi), “Fallen Angels” (Düşkün Melekler), “Happy Together” (Mutlu Beraberlik), “In the Mood for Love” (Aşk Zamanı), “My Blueberry Nights” (Benim Aşk Pastam) ve “The Grandmaster”.

Zaman algısıyla oynarken izleyiciyi yönetmenin etkileyici kariyerinde gezintiye çıkaran kısa belgeselin yayın tarihi ise henüz belli değil.

“Chungking Express” (Hong Kong Ekspresi), “In the Mood for Love” (Aşk Zamanı), “2046” gibi unutulmaz filmleri sinema dünyasına kazandıran, son olarak ise 2013 yapımı “The Grandmaster”ı yöneten usta yönetmen Wong Kar-wai, “Aşk Zamanı” ve 2046 ile tematik bağı bulunan yeni filmi “Blossoms” için hazırlıklarını sürdürüyor. Ayrıca aynı romandan uyarlanan dizinin çekimlerine devam ediyor. Usta yönetmenin son olarak Meredes Benz’in tanıtım filminin yaratım sürecinde önemli bir rol oynadığı biliniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları