loading
close
SON DAKİKALAR

WSJ'dan Türkiye'ye sert Suriye eleştirisi

WSJ'dan Türkiye'ye sert Suriye eleştirisi
Tarih: 12.02.2012 - 00:23
Kategori: Gündem

Türkiye, Suriyeli muhaliflere istenen destek sağlamamakla eleştiriliyor.

Türkiye, Suriyeli muhaliflere istenen destek sağlamamakla eleştiriliyor. Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir makalede Suriyeli muhaliflerin Türkiye'ye ihtiyaçlarının olduğunu belirtilirken, "Ancak Sayın Erdoğan tarafından verilen sahte vaatler onları umutsuzluğa düşürdü" sözleri kullanıldı.

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, Suriye rejimine karşı mücadele veren muhaliflerin yalnız bırakıldığı savunulduğu bir makaleye yer verdi. Stanford Üniversitesi'ne bağlı Hoover Institution'un üst düzey uzmanlarından Fuat Ajami imzasını taşıyan, "Amerika ve Suriyelilerin Yalnızlığı" başlıklı makalede Obama Yönetiminin Esad'ın zorbalığının muhalefetten daha iyi olduğunu düşündüğü görüşü dile getirildi.

Suriye'nin stratejik önemine ilişkin bir efsanenin oluştuğu, Suriye'de bir problemin tüm bölgeyi ateşe vereceği iddia edildiği kaydedilen makalede Türkiye'ye yönelik sert eleştirilere de yer verildi.

Makalede "Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, baştan beri gerçek bir sinik oldu. Esad'ın bir zamanki yakın müttefiki ve hamisi (Erdoğan), geçen son baharda nihayet Suriyeli hükümdar ile bağlarını kestiği" iddiasında bulunulduktan sonra şu savlar da öne sürüldü: "Ancak Ankara'nın sağlayabileceği yardım daima ertesi güne kalmış oluyor. Suriyeli sürgünlerin ve kaçakların Türkiye'ye ve sığınağına ihtiyaçları var ancak Sayın Erdoğan'ın verdiği sahte vaatler onları umutsuzluğa düşürdü."

"ABD'nin yanıtı, benzer biçimde utanç verici oldu" ifadesini de kullanan yazar, "Obama dünyasında dış politika, sahte tercihlerle dolu" eleştirisinde de bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları