loading
close
SON DAKİKALAR

Ya Teslimiyet Ya Mücadele

Ya Teslimiyet Ya Mücadele
Tarih: 30.04.2012 - 17:42
Kategori: Özel Haberler

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Erol Kızılelma’nın 1 Mayıs basın açıklaması...

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Erol Kızılelma’nın 1 Mayıs basın açıklaması...

Ya Teslimiyet Ya Mücadele

İşçilerin, emekçilerin “Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü”nü destekliyor ve onları kutluyoruz.

1 Mayıs’ı, çalışanların haklarına yoğun baskıların olduğu; çalışanların sendikasızlaştırılmaya, örgütsüz hale getirilmeye çalışıldığı; iş kazası adındaki cinayetlerin artık kanıksanacak oranda çoğaldığı; çalışanların yoksulluk ücretine mahkum edildiği bir dönemde kutluyoruz. Aslında birlik, dayanışma ve mücadelenin yükseltilmesi gereken günler yaşıyoruz.

AKP eliyle acımasızca uygulanan neoliberal soygun düzeninin yarattığı sosyal adaletsizlik, dünyada emsali az görülen boyutlara ulaştı. Büyük halk kitleleri, çalışanlar, işsizler, emekliler, esnaf, hızla yoksullaşırken, yine AKP eliyle, kısa sürede yandaş zenginler yaratıldı.

Üniversiteler, işsiz yığınların üstüne yeni işsizler üretirken, zaten bozuk olan eğitim sistemi, üretken, düşünen, sorgulayan yeni nesiller yetiştirmek yerine, pozitif ilimlerden uzak, dindar ve kindar bir gençlik yetiştirmeye uygun hale getirilip iyice bozuldu. Eğitim birliği yok edildi. Üniversiteler, özerkliği yok edilerek iktidara bağımlı hale getirildi.

Adalet, tamamen iktidarın kontrolünde, muhalifleri yok eden bir aparat haline sokulmak istenmekte. Özel Yetkili Savcılar ve Mahkemeler eliyle adalet değil, adaletsizlik dağıtılmakta.

Demokratikleşme beklentileri hilafına, tek adam diktatörlüğüne doğru hızla yol alınmakta. Bir yandan da ülkemiz, bizleri topyekün acı ve felaketlere sürükleyecek, bir savaş çılgınlığına doğru itilmekte.

Bu durumda bizlere düşen görev, şartlar ne kadar kötü olursa olsun, birlik, dayanışma ve mücadele azmimizi yükseltmek, solda iş ve güç birliğini arttırmaktır.

Gelecekte güzel günler görebilme umuduyla;
Yaşasın emekten, adaletten, demokrasiden ve barıştan yana olanların iş ve güç birliği!
Yaşasın 1 Mayıs!

SODEV
Sosyal Demokrasi Vakfı
Erol Kızılelma

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları