loading
close
SON DAKİKALAR

Yakan top!

Yakan top!
Tarih: 12.02.2012 - 20:36
Kategori: Spor

A Milli Basketbol Takımımız,5 saniye kala, topu kenardan oyuna sokamayınca salondan üzgün ayrıldı

Litvanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci tur ilk maçında Fransa ile karşılaşan Türkiye, namağlup rakibine 68-64 yenilmekten kurtulamadı.
Mücadeleye Hidayet'in basketiyle başlayan ay-yıldızlı ekibimiz, savunmadaki akıllı oyunuyla 5 dakika içinde rakibine sadece top kaybı yaptığı pozisyonda bir turnike şansı tanıdı ve Ömer Onan'ın art arda gelen üçlükleriyle farkı artırıp 10-2 üstünlüğü yakaladı. Fransa, Parker'ın art arda bulduğu iki basketle farkı 12-11'de 1 sayıya indirse de, millilerimizin ribauntlardaki üstünlüğü rakibe öne geçme fırsatı tanımadı, ilk periyot 14-12 Türkiye üstünlüğüyle kapandı.
İkinci çeyreğin başında Emir ve Oğuz'un basketleriyle 18-12 ile farkı 6 sayıya çıkaran millilerimize karşı, Batum'u devreye sokan Fransa, 14. dakikada 19-18 öne geçti. Emir ve Enes'in sayılarıyla 17. dakikada 25-25'te rakibi yakalayan Türkiye, savunmada çok basit hatalar yapınca yeniden devreyi 31-27 mağlup bitirdi.
İkinci yarıya da iyi başlayan Fransa, ilk dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 28-35. Ersan'ın üçlüğüyle hücumdaki durgunluğunu sonlandırsa da, Parker'a bir türlü önlem alamayan Türkiye son çeyreğe 57-44'lük skorla geride girmek zorunda kaldı.

Kerem boş üçlüğü kaçırdı
Son çeyreğin başında farkı 15 sayıya çıkaran Fransa karşısında alan savunmasına dönen ve rakibi durdurmayı başaran Türkiye, Hidayet ile arka arkaya bulduğu basketlerle farkı azaltmaya başladı, Ersan'ın basket faulü ile son 45 saniyede skoru 63-61'e getirdi. Önce Ersan'ın bloku, ardından da Parker'ın çizgi hatasıyla 35 saniye kala hücum şansı yakalayan ve 7 saniyede doğru şutu da bulan millilerimiz, Kerem'in üç sayılık atışı çemberden dönünce, taktik faullere başvurmak zorunda kaldı. Parker 2'de 2 attı, fark 4'e çıktı.
Ender'in kaçan turnikesinde hücum ribaundu sonrasında Emir'in üçlüğü 6 saniye kala skoru 65-64 yaptı. Parker bir kez daha 2'de 2 faul attıktan sonra, topu 5 saniyede oyuna sokamayan milliler, 68-64'lük skorla ikinci turdaki ilk yenilgisini aldı.

Taraftarlar uzakta kaldı
Vilnius kentindeki karşılaşmayı yaklaşık 200 Türk taraftar da takip ettti. Ancak tribünlerin üst bölümünde yer alan Türk taraftarların maça etkisi azalırken, hemen pota arkasında oturan Fransız taraftarlar, takımlarına daha etkili destek verdi.

Hakem yine Mikhaylov
Polonya-Türkiye maçındaki yönetimiyle ay-yıldızlıları adeta çıldırtan ve Basketbol Federasyonu tarafından FIBA’ya şikayet edilen Rus hakem Sergey Mikhaylov, Fransa maçında da görev yaptı. Mikhaylov maçta İtalyan Fabio Facchini ve İsrailli Shemmesh ile birlikte düdük çaldı.

Makasunuttular
A Milli Takımımız'ın dün sabah yaptığı şut idmanında küçük bir tehlike atlattı. Ömer Aşık'ın yaptığı smaçla birlikte potanın üzerinde unutulan bir makasın sahaya düşmesi şaşkınlık yarattı. Makasın kimseye değmemesi ihmalkârlığın ucuz atlatılmasını sağladı.

 

 


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları