loading
close
SON DAKİKALAR

Yandaş yazar, Erdoğan'a desteğini çekti: 'Efendim siyaseten artık karşınızdayım'

Yandaş yazar, Erdoğan'a desteğini çekti: 'Efendim siyaseten artık karşınızdayım'
Tarih: 24.06.2019 - 17:51
Kategori: Gündem

İktidara verdiği destekle bilinen yazar Ömer Turan, 23 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştiride bulundu.

Yaptığı açıklamalarla AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği destekle tanınan gazeteci Ömer Turan, sosyal medya hesabından 23 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili "Sayın cumhurbaşkanıma ve Türk milletine açık mektubumdur" başlıklı  tweet dizisi paylaştı. Paylaşımında Erdoğan'ı ve AKP'yi hedef alan Ömer Turan "Sayın Cumhurbaşkanım, 2001'den itibaren karşılıksız sizi ölümüne destekleyen ve bu ugurda bedel ödeyen ben Ömer Turan, Sizin ile olan gönül bağıma son veriyorum. Türk devletinin başkanı olmanız hasebiyle size saygıda zerre kusur etmem. Ama efendim siyaseten artık karşınızdayım" dedi. 

Erdoğan'a artık destek vermeme kararı aldığını belirten Turan "Sayın cumhurbaşkanım, Uluslararası konjektör,ülkenin içinde bulunduğu durum ve kutuplaşma tehlikesini göz önünde bulundurduğumuzda, sizi siyasetten desteklemenin artık Türk devletinin faydasına olmayacağı kanaatine vardım ve sizi siyasetten desteklememe kararı aldım" ifadelerini kullandı. 

Ömer Turan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a artık destek vermeyeceğini belirttiği paylaşımların bir kısmı şöyle: 

-Sayın Cumhurbaşkanım ben sizin tabanın beklediği köklü değişikliği yapacağınıza Hiç ihtimal vermiyorum. Muhtemelen mesajı aldık diye bir açıklama yaparsınız, kısmi birkaç değişiklik de yaparsınız Ama tabanın beklediği o köklü değişikliği yapacağınızı asla tahmin etmiyorum.

-Cumhurbaşkanımız Bu seçimden sonra değişiklik yapacak diye son 5 senedir ölümüne Size destek verdik. Siz her defasında bizi şaşırttınız.Bırakın partide köklü değişiklik yapmayı tabanın tepkisi çeken isimleri en önemli noktalara getirdiniz.Şimdi de muhtemelen öyle yapacaksınız

-Sayın cumhurbaşkanım Şimdiye kadar hep Cumhurbaşkanımızın etrafı sarılmış, onu yanlış yönlendiriyorlar diye hiçbir hatayı size konduramadık. Oysa cumhurbaşkanı ve Genel Başkan olmanız hasebiyle sorumluluk makamında Sizler vardınız, tek yetkili sizdiniz. Aslında Hata sizindi.

-Sayın Cumhurbaşkanım AK Parti ve Ak Parti'deki birçok isim size zarar veriyor, Efendim, AK Parti ve bazı Ak partililer için kendi isminizi tartışmaya açtırmayın diye adeta size yalvardik. Efendim, Siz tabanı değil AK Parti'yi ve o tartısmalı Ak partilileri tercih ettiniz.

-Sayın Cumhurbaşkanım Şu aşamada "Reis bölümüne yanındayız, Seni asla yalnız bırakmayacağız, Öl de ölelim" diyenler size ve AK partiye iyilik değil kötülük yapıyor. Şu aşamada böyle bir söylem kızgın olan demiri daha da kızdırır ve sizi dar ideolojik alana hapseder.

-Sayın Cumhurbaşkanım damadınız Berat beyi Maliye Bakanı yapmanız bırakın muhalifleri, sizi ölümüne sevenlerin bile çok büyük bölümünün çok rahatsız etti. Ama farklı sebeplerden dolayı hiç kimse bunu dile getiremiyor. Tepkili olmasına rağmen herkes susuyor
 
-Sayın cumhurbaşkanım, hiçbir kararınız ve söylemeniz sorgulanmıyor, bunu sorgulayanlar anında Hain ilan ediliyor. Eğer siz yapmışsınız her Yaptığınız doğru olarak görülüyor ve ona göre konumlama yapılıyor. Bu ise hataların yaygınlaşmasına ve derinleşmesine neden oluyor.
 
-Sayın Cumhurbaşkanım, uluslararası konjektür ve ülkenin içinde bulunduğu durum Türk devletinin bekası açısından sizi siyaseten desteklememizi elzem kılıyordu. Maruz kaldığımız haksızlıklar ve siyasi hatalarınıza rağmen bir sene önceye kadar sizi ölümüne destekledik. 
 
-Sayın cumhurbaşkanım, Uluslararası konjektör,ülkenin içinde bulunduğu durum ve kutuplaşma tehlikesini göz önünde bulundurduğumuzda, sizi siyasetten desteklemenin artık Türk devletinin faydasına olmayacağı kanaatine vardım ve sizi siyasetten desteklememe kararı aldım.
 
 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları