loading
close
SON DAKİKALAR

Yarbay Songül Yakut cemaatin kumpasına karşı verdiği mücadeleyi kazanmıştı

Yarbay Songül Yakut cemaatin kumpasına karşı verdiği mücadeleyi kazanmıştı
Tarih: 02.06.2017 - 09:18
Kategori: Gündem

Helikopter kazasında şehit olan ilk kadın komutan Yarbay Songül Yakut’un, onlarca takdirname ve üstün başarı belgesine rağmen, hakkındaki 'asılsız ihbar mektupları' gerekçe gösterilerek 15 Şubat 2014 tarihinde TSK ile ilişiği kesilmişti.

Şırnak’ta şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un, TSK kariyeri, FETÖ’nün “Balyoz kumpasları” ile kesintiye uğradı. Yakut’un da aralarında bulunduğu 3 bin 119 personel, 2011-2014 yılları arasında fişlenerek tasfiye edilmiş, O dönem binbaşı olan Yakut, ailesinin üzülmemesi için TSK ile ilişiğinin kesildiğini yakınlarına bile bildirmeden hukuk mücadelesini sürdürdü ve sonunda görevine iade edildi. Yakut'a yönelik kumpası Cumhuriyet şöyle duyurmuştu:

"Jandarma Binbaşı S.Y, ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak görev yaptı. Meslekten atılana kadar hiçbir disiplin cezası, sözlü veya yazılı uyarı almadı, 50’ye yakın takdirname ve ödül aldı. Jandarma Genel Komutanlığı’nda Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü olarak görev yaparken yasadışı yollarla elde edilen telefon konuşmalarından üretilen ses CD’si eklenerek gönderilen ihbar mektupları nedeniyle soruşturma başlatıldı. Dava dosyasına göre S.Y, eşinden boşandığı iddia edilen bir kişinin ağzından yazılmış mektup gerekçe gösterilerek istifaya zorlandı. Kabul etmemesi üzerine de “meslekten ayırma” işlemi uygulandı. Kendisine yazılı bildirim yapılmayan S.Y, meslekten atıldığını 15 Şubat 2014’de maaşını almaya gittiğinde öğrendi. Atilla Kart, S.Y’nin “Alevi” olduğu için tasfiye edildiği görüşünü dile getirdi.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları