loading
close
SON DAKİKALAR

Yaş çay alım fiyatı açıklandı

Yaş çay alım fiyatı açıklandı
Tarih: 16.05.2019 - 15:24
Kategori: Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaş çay taban fiyatını 2,90 lira olarak açıkladı. 13 kuruş da destekleme primi verilecek.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında 2019 yaş çay alım fiyatını açıkladı. Pakdemirli, “Cumhurbaşkanımız bizim düşündüğümüzün de biraz daha ötesinde bir çay fiyatı açıklamamızı istedi. Yaş çay taban fiyatını inşallah bu sene 2,90 TL olarak belirledik. 13 kuruş destekleme ile 3 TL 3 Kuruş olarak belirledik” dedi.

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, çay üreticisinin ayakta kalabilmesi için yaş çay fiyatının 3,5 lira olması gerektiğini ifade etmişti. Özsoy, “Gübre fiyatı yüzde 100 artmış, işçilik yüzde 50, çay bezi, çay makası, yağmurluk, çuval, torba vs. ekipmanların fiyatı yüzde 40 oranında artmıştır. Çay üreticisi yıllardır sıkıntıda fakat bu yıl gübre, işçilik ve ekipmanlardaki fahiş fiyatlar üreticimizi daha da sıkıntıya sokacaktır. Hükümetin, çiftçimizin yüklü maliyetlerini göz önünde bulundurarak fiyat açıklayacağını umut ediyoruz” diye konuşmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları