loading
close
SON DAKİKALAR

YAŞ toplantısının ardından terfiler açıklandı

YAŞ toplantısının ardından terfiler açıklandı
Tarih: 02.08.2018 - 20:04
Kategori: Gündem

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Toplantıda alınan kararlar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından ilk Yüksek Askeri Şura toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Toplantı 2.5 saat sürdü. Sona eren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

İNCE'NİN 'APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM' DEDİĞİ TEMEL'E TERFİ

Toplantıda, ordu içerisindeki terfiler karara bağlanırken, 24 Haziran seçimleri sürecinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında tartışma konusu olan ve İnce'nin hakkında "Apoletlerini sökeceğim" dediği Afrin komutanı Korgeneral Metin Temel'in de orgeneralliğe terfi edildiği öğrenildi.

Kalın, açıklamasında "9 general/amiral bir üst rütbeye, 41 albay ise general/amiralliğe yükseltildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal oramiralliğe, 2. Ordu Komutanı Metin Temel orgeneralliğe terfi ettirildi" dedi.

YAŞ toplantısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı. Önceki YAŞ toplantılarına Genelkurmay Başkanı olarak katılan Akar ise bu kez Milli Savunma Bakanı olarak katılım gösterdi.

Kalın ayrıca, diğer terfilerin Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayınlanacağını dile getirdi.

Kalın, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle bir üst rütbeye yükselen ve görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını, büyük bir özveri ruhuyla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, yeni hayatlarının aileleriyle sağlık ve huzur içinde geçmesini dileriz. YAŞ toplantısının devletimize, milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve bütün mensuplarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları