loading
close
SON DAKİKALAR

Yasaklı futbolcular karakolda bekleyecek

Yasaklı futbolcular karakolda bekleyecek
Tarih: 12.02.2012 - 03:20
Kategori: Spor

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; “seyirden yasaklanma" kararı verilen şüphelilerin, maçlar boyunca kendilerine en yakın karakolda beklemeleri gerekiyor

6222 Sayılı Sporda Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu’nun 18. maddesinin 8. bendinde şu ifade yer alıyor: "Spor müsabakalarını seyirden yasaklanan kişi, yasaklama kararının sebebini oluşturan fiilin işlendiği müsabakanın tarafı olan ve taraftarı olduğu takımın katıldığı spor müsabakalarının yapılacağı gün, yurt içinde bulunduğu takdirde, müsabakanın başlangıç saatinde ve bundan bir saat sonra bulunduğu yere en yakın genel kolluk birimine başvurmakla yükümlüdür"

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcusu Can Arat’la ilgili seyirden yasaklanma" kararı olmadığı belirtildi. Kayseri ile önceki gün oynanan maça "yasaklanan 14 futbolcu arasında olmadığı halde" alınmayan Can Arat’ın Türkiye Futbol Federasyonu’nun hatası sonucu sahaya alınmadığı ifade edildi.

Stada alınmayan Can Arat için Savcı Mehmet Berk’in Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak "Benim yazımda Can Arat yok. Neden stada alınmıyor?" dediği belirtildi. Emniyet’in ise "Kendileriyle ilgili bir durum olmadığını" bildirdiği ifade edildi.


Öte yandan haklarında seyirden yasaklanma kararı verilen kulüp yöneticilerinin şu aşamada "görevden alınma" durumunun olmadığı da ifade edildi. 

Seyirden yasaklamanın "koruma tedbiri", istifanın ise "güvenlik tedbiri" olduğu vurgulanırken, Savcı Mehmet Berk’in, TFF’ye bir yazı göndererek şüpheliler hakkında dava açıldığını ve haklarında koruma tedbiri verildiğini bildirdiği ifade edildi.

İstifa ile ilgili kararın, davanın görüldüğü mahkemenin kararını vermesinin ardından verilebileceği kaydedildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları