Limter-İş, iş cinayetlerine ve bu yönde yapılan yanlışlara dikkat çekmek için, 28 Şubat Salı günü saat 10.00'da, Tuzla Adliyesi önünde buluşuyor.
İş cinayetlerine, taşeronlaşmaya, esnek-kuralsız çalışmaya ve sendikasızlaştırmaya karşı Konfederasyonumuz DİSK ve sendikamız Lİmter-İş'in 27 -28 Şubat 2008 tarihinde "Yaşam Hakkı" talebiyle gerçekleştirdiği greve katılan ve gözaltına alınan 75 işçi arkadaşımız hakkında Tuzla Cumhuriyet Savıcılığı tarafından" Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefetten açılan ibretlik davanın 6. duruşması 28 Şubat 2012 tarihinde görülecek.
Bu zamana kadar tersanelerde 147 işçi arkadaşımızdan 103'ü Tuzla Tersanelerinde iş cinayetine kurban gitmesine rağmen, patronlar hakkında kılını dahi kıpırdatmayan, hatta seyici kalarak adeta onları cesaretlendiren Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığı “artık ölmek istemiyoruz” talebiyle greve katılan ve polis şiddetine maruz kalan 75 işçi arkadaşımız hakkında 3 yıl hapis istemiyle dava açıp yargılayabiliyor.
Ama öte yandan hükümetten, bürokrasiden ve yargıdan aldıkları güçle işçi arkadaşlarımızı bile bile ölüme göndermeye devam eden, mevcut yasalara dahi uymayan
tersane patronları ise salına salına gezmeye devam ediyor.
Bu dava tersanelerden kot taşlamaya, inşaattan madenlere, sağlıktan, eğitime iş cinayetlerine, taşeronlaşmaya, esnek ve güvencesiz çalışmaya karşı mücadele edenlere açılmış hükümet destekli bir dava olup gözdağı ve tehdit amaçlıdır.
Tabi ki aynı zamanda patron-hükümet ittifakının saldırılarına karşı işçilerin, gençlerin ve ezilenlerin gerçekleştirecekleri grev, işgal, direniş, boykot ve dayanışma eylemlerine karşı da bir tehdit anlamına gelmektedir.
Özcesi bu dava “insanca çalışmak istiyoruz, artık ölmek istemiyoruz “talebini savunan insanlığın vicdanına ve onuruna yönelik olarak açılmıştır.