loading
close
SON DAKİKALAR

Yaşam Platformu'na Akıl Almaz Operasyon

Yaşam Platformu'na Akıl Almaz Operasyon
Tarih: 15.03.2012 - 17:46
Kategori: Gündem

Sarıyer'de evlerini inşaat şirketlerine vermek isteyen kişileri tehdit ettikleri öne sürülen 5'i kadın, 14 şüpheli gözaltına alınmıştı...

Sarıyer'de evlerini inşaat şirketlerine vermek isteyen kişileri tehdit ettikleri öne sürülen 5'i kadın, 14 şüpheli gözaltına alınmıştı...

Ancak gözaltına alınanların çoğunluğu, rantsal dönüşüm planlarına karşı, mahallelerinde yürütülen konut hakkı mücadelesinin de bileşeni olmakla birlikte, “3. Köprü Yerine Yaşam Platformu”nun da bileşenleriydi.

Konuyla ilgili medyada pek fazla haber yer almazken, elimize geçen bir açıklamayı paylaşıyoruz;

"3. Köprü Yerine Yaşam Platformuna Operasyon

Bilindiği gibi “3. Köprü Yerine Yaşam Platformu”, Arnavutköylüler’in 3. köprüyü semtlerinden kovalamalarından sonra, dört yıldır yürüttüğü mücadele ile; önce köprünün Tarabya’dan, Garipçe’ye alınmasına neden olmuş, son olarak da 10 Ocak 2012 tarihinde yapılmaya çalışılan ihaleye hiçbir firmanın girmemesini sağlamıştır. 

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, 5 Nisan tarihinde yapılacak ihale saatinde de Karayolları Genel Müdürlüğü önünde olarak, bu projenin bir cinayet olacağını kamuoyuna bir kez daha anlatmaya hazırlanıyordu. 13 Mart sabaha karşı yapılan operasyonla, aynı zamanda mahallerindeki rantsal dönüşüm planlarına karşı da mücadele yürüten Platformumuz bileşenlerinin sudan gerekçelerle gözaltına alınmaları, 5 Nisan öncesi Platformumuzun yaşamı savunma mücadelesine karşı gözdağı verme operasyonudur. 

Bakalım 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu’nun şansına tombaladan ne çıkacak; KCK’mı yoksa Ergenekon mu? Biz yıllardır yaşamı savunduğumuz için cezalandırıldık, bunun onuruyla başımız dik geziyoruz. Yıllar önce bizleri yargılayanlar, utançlarından insan içine çıkamamaktalar. 

Bugün de yaşam savunucularını terörize yöntemlerle susturmaya çalışanların utançlarından insan içine çıkamayacakları günler de gelecektir.

Besim SERTOK
Orman Mühendisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları