loading
close
SON DAKİKALAR

Yaşar Kemal Kütüphanesi en yenilikçi kütüphaneler arasında

Yaşar Kemal Kütüphanesi en yenilikçi kütüphaneler arasında
Tarih: 03.11.2018 - 10:29
Kategori: Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Yaşar Kemal Kütüphanesi, Herkes İçin Kütüphane Projesi Kapanış Toplantısı’nda, yenilikçi kütüphane hizmetleri alanında plaketle ödüllendirildi.

“Yerel Dönüşüm Küresel Erişim” sloganıyla Bill &Melinda Gates Vakfı ve Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen Herkes İçin Kütüphane (HİK) Projesi’nin Kapanış Toplantısı, 26 ülkenin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı kütüphane otoritelerini bir araya getiren toplantıda, Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Şefi Hilal Çuhadar, Yaşar Kemal Kütüphanesi’nin yeni nesil kütüphanecilik anlayışıyla proje kapsamında gerçekleştirdiği insana dokunan bilgi hizmetlerini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Program sonunda, Yaşar Kemal Kütüphanesi, proje kapsamında gerçekleştirdiği başarılı uygulamalarla Türkiye’de projeye üye olan 180 kütüphane içinde, ilk 12 kütüphanenin içinde yer alarak plaket ödülü kazandı. Plaketi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adına teslim alan Hilal Çuhadar proje ekibine, Gates Vakfı’na, paydaş kurumlara ve Kütüphane Şefliği’ndeki mesai arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Yerli ve yabancı katılımcıların beğenisini kazanan sunumun sonunda, Beylikdüzü Belediyesi Kütüphanecileri, pek çok yerli ve yabancı kurum ve kuruluşla yeni projelerde çalışılması ve ortaklıklar kurulması yönünde girişimlerde bulunarak görüşmeler gerçekleştirdi.26 ülkenin katılımıyla uluslararası düzeyde gerçekleştirilen toplantıya; Bill &Melinda Gates Vakfı Küresel Kütüphaneler Girişimi Koordinatörü DeborahJacobs, Uluslararası Kütüphaneler Federasyonu Başkanı ChristineMckenzie, Amerikan Halk Kütüphaneleri Derneği PLA Başkanı Monique le CongeZiessenhenne, HİK Türkiye Programı Direktörü Mehmet Emin Küçük, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, kütüphanecilik alanında otoriteler ve akademisyenler, Türkiye’den ve Dünyadan Yenilikçi Kütüphanecilik Hizmetleri sunan kurum ve kuruluşlar katıldı.

İMAMOĞLU: ÖDÜLÜN GERÇEK SAHİBİ KİTAPSEVER VATANDAŞLARIMIZ

Ödülün gerçek sahibinin Beylikdüzü Belediye Kütüphaneleri’ni aktif olarak kullanan vatandaşlar olduğunu söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Vatandaşlarımızın en doğru bilgiye en hızlı şekilde erişebilmeleri için kütüphane sayımızı arttırmaya, var olan kütüphanelerimizi de içerik ve kapsam açısından zenginleştirmeye devam edeceğiz” dedi.
 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları