loading
close
SON DAKİKALAR

'Yasayla çözeriz demek, millet iradesinin gaspıdır'

'Yasayla çözeriz demek, millet iradesinin gaspıdır'
Tarih: 11.02.2012 - 19:35
Kategori: Spor

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin, TBMM'de, Türk Harb-İş Sendikası temsilcilerini kabul etti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin, TBMM'de, Türk Harb-İş Sendikası temsilcilerini kabul etti. Kabulde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Hamzaçebi bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgili bir yasal düzenleme yapılmasına ilişkin AKP'de görüş var, böyle bir düzenleme olursa Anayasa Mahkemesi'ne taşımayı düşünür müsünüz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Biz 5 artı 5 yıllık sürenin Anayasaya uygun olduğuna inanıyoruz. İktidar partisinin süresi 7 yıldır yönündeki görüşü Anayasa ile uyumlu değil. Bu konuda bir yasal düzenleme yapma ihtiyacı öyle anlaşılıyor ki iktidar partisinin kafasında bir tereddüt olduğunu gösteriyor. Yoksa süre 5 yıl ise bir yasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur. Yasal düzenlemeye ihtiyaç duyuluyor ise sürenin 7 yıl olmadığı iktidar partisi tarafından kabul ediliyor demektir. Ama bunun sonucu böyle olmamalı. İktidar partisi bu konuda bir düzenleme ihtiyacı duyuyor ise düzenleme Anayasaya bir geçici madde ilave edilmesi şeklinde olmalıdır. Anayasaya geçici madde ilave etmeksizin bu işi yasayla çözeriz demek anayasa koyucunun millet iradesinin iktidar partisi tarafından gasp edilmesi demektir, bu hukuksuzluktur. Bunu doğru kabul etmiyoruz. Henüz daha konuya ilişkin düzenleme TBMM'ye gelmiş değildir, bu yöndeki düzenleme ihtiyacı, tasarı TBMM'ye geldiğinde bu konudaki görüşlerimizi tekrar ortaya koyacağız, henüz Anayasa Mahkemesi aşamasına gelmiş olan bir yasal düzenleme söz konusu olmadığı için bu konuda şimdilik bir görüş beyan etmiyorum. Daha önümüzde zaman vardır. Ben iktidar partisinin doğru yolu bulacağını düşünüyorum."

"Fransa kendi tarihine baksın"

"Fransa'da yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soruya da Hamzaçebi, "Fransa kendi tarihine baksın önce. Fransa'nın tarihi bu konuda çok kirli sayfalarla doludur" diyerek şunları söyledi:

"Fransa'nın tutumu kabul edilemez. Bu konuda CHP üzerine düşeni yapmaktadır. 2 milletvekili arkadaşımız Fransa'nın bu konudaki tutumunu engellemek için Fransa'ya gitmiştir. 

Fransa kendi tarihine baksın önce. Fransa'nın tarihi bu konuda çok kirli sayfalarla doludur. Ruanda katliamı, Cezayir'de zamanında yaşanmış olanlar Fransa'nın ne kadar karanlık bir tarihe sahip olduğunu görmektedir. Fransa bu konulara öncülük edebilecek bir ülke değildir. Fransa'nın tutumunu CHP olarak kınıyoruz. Böyle bir teklifin yasalaşması halinde CHP'nin alınması gereken önlemler konusunda ayrı bir çalışması vardır. Zamanı geldiğinde o da kamuoyuyla paylaşılacaktır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları