loading
close
SON DAKİKALAR

Yaşlılar moral topladı

Yaşlılar moral topladı
Tarih: 12.02.2012 - 20:45
Kategori: Özel Haberler

Silivri Belediyesi Çanta Gökhan Kurtulmuş Konuk Evi sakinleri, Silivri Belediyesi Yeni Mahalle ve Mimarsinan Mahalle Evleri’nde eğitim gören kadınların ziyaretiyle duygulu anlar yaşadı.

Silivri Belediyesi Yeni Mahalle ve Mimarsinan Mahalle Evleri’nde eğitim gören kadınlar, hediyeleri ve hazırladıkları yemeklerle, Çanta’da bulunan Silivri Belediyesi Konuk Evi sakinlerini ziyaret etti. Yanlarında çocuklarıyla beraber Konuk Evi’ndeki yaşlıları ziyaret eden Mahalle Evi kadınları, hazırladıkları börek, tatlı ve kekleri yaşlılara ikram etti.

EL EMEKLERİNİ SERGİLEDİLER

Mahalle Evi kadınlarının yaşlılarla uzun süre sohbet ettiği etkinlikte Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın eşi, Kent Konseyi Kadın Meclisi Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şebnem Bozçalı ile Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi personeli de yer aldı. Bilici ve Işıklar, hem yaşlılarla, hem de Mahalle Evleri’ndeki kadınlarla tek tek ilgilenip hal hatır sorarken; Konuk Evi’nde kalan yaşlıların el emekleriyle hazırladıkları eserlerden oluşan serginin açılışı da gerçekleştirildi. Ziyarette Silivri Kent Konseyi tarafından yaşlılara hediye edilen kitaplar ile Mahalle Evi kadınlarının çeşitli hediyeleri de yaşlılara sunuldu.



GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Ziyaretin sürprizi ise davul ve klarnetten oluşan ekibin, Konuk Evi bahçesinde yaşlılara verdiği müzik ziyafeti oldu. Türk Sanat Müziği’nden eserler eşliğinde kimi zaman hüzünlenen yaşlılar, kimi zaman ise müziğe kendilerini kaptırarak gönüllerince eğlendiler. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, bu tip etkinliklerin bundan sonra periyodik olarak devam edeceğini belirterek, “Konuk ettiğimiz yaşlılarımızın, her güne farklı bir renkle, farklı bir heyecanla uyanmasını istiyoruz. İkinci baharlarını yaşadıkları Konuk Evi’mizde, her hafta farklı bir etkinlik hayata geçireceğiz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları