loading
close
SON DAKİKALAR

Yatalak hastaya gitmeyen ambulansa soruşturma

Yatalak hastaya gitmeyen ambulansa soruşturma
Tarih: 12.02.2012 - 19:13
Kategori: Gündem

Konya İl Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya'da 82 yaşındaki yatalak hastaya ambulans gönderilmediği iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Küçükkendirci, düzenlediği basın toplantısında, müdürlük olarak günde 12 bin çağrı karşılığında 500 civarında vakaya ambulans hizmeti verdiklerini belirtti.

Yıllık 3 bin 500 civarında yatağa ve eve bağımlı hastayı evde sağlık hizmetleri kapsamında 12 bin kez ziyaret ettiklerini vurgulayan Küçükkendirci, sosyal ve tıbbi endikasyonu bulunan bütün hastaları, evden hastaneye, hastaneden eve ulaşımlarını sağlamakla yükümlü olduklarını vurguladı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin yatalak hasta Durdu Soytürk'ün ambulans isteğine gereken hassasiyeti göstermediğini ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti:

''Gerek YÖK'e gerekse Sağlık Bakanlığına bağlı bütün sağlık kuruluşlarımızın, hastalarımızın sağlığı söz konusu olduğunda, sağlık sisteminin bütüncül yaklaşımı gereğince, gerekli ilgi ve itinayı en üst noktada göstermesi kaçınılmazdır. Ben bu olayı sağlık sisteminden ziyade, kişisel iletişim hatası olarak değerlendiriyorum. Bu olayla, şehrimizin ülke genelinde gündeme gelmesi, Konyalı hemşehrilerimizi ve bizi derinden üzmüştür. Müdürlüğümüz, ivedi bir şekilde duruma el koyup, sorumlu kişi ve birimler hakkında soruşturma başlatmıştır. Ayrıca Bakanlığımız, müfettiş göndererek olayla ilgili soruşturma başlatacaktır. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ da konuyla yakından ilgilenmiş olup hastalarımızın yakınlarını arayarak üzüntülerini dile getirmiştir.''

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde, Konya'da marangozluk yapan Ali Soytürk'un (43), yatalak annesi Durdu Soytürk'ü (82) muayene ettirmek için Meram Tıp Fakültesi Hastanesinden ambulans talebinde bulunduğu ancak ambulans gönderilmediği iddia edilmişti. 

Soytürk'ün, annesini kiraladığı kamyonet ile hastaneye götürdüğü ileri sürülmüştü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları