loading
close
SON DAKİKALAR

Yatay mimari yine lafta kaldı: Hazine arazisine konut ve ticaret alanı yapılması için “sınırsız kat izni" verildi

Yatay mimari yine lafta kaldı: Hazine arazisine konut ve ticaret alanı yapılması için “sınırsız kat izni" verildi
Tarih: 24.02.2019 - 11:54
Kategori: Gündem

31 Mart yerel seçimlerine giden süreçte, AKP’nin 17 yıllık iktidarında büyük kentler ve kıyılardaki hızla artan betonlaşma, çevre talanı, doğa katliamı nedeniyle ortaya çıkan tepkileri gidermek için “yatay mimari ve yeşil alan” vaatleri lafta kaldı.

Kentleri beton yığınına çevirmeye, kıyı talanına yönelik imar planı değişiklikleri birbiri ardına yürürlüğe girmeye devam ediyor. Resmi Gazete’nin 10 Ocak’taki mükerrer sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 14 imar planı değişikliği kararı yayınlanması dikkati çekti.

KAT SINIRLAMASI YOK

Birgün'den Sebahat karakoyun'un haberine göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın mülkiyeti kamuya ait arazilerle ilgili imar değişikliklerinin onaylanmasına ilişkin kararlar arasında başkentin en değerli bölgelerinden Eskişehir yolu üzerindeki kupon arazi de yer aldı. Daha önce üzerinde lojmanlar ve okul binası bulunduğu belirtilen Hazine’ye ait arazinin imar planı “iki buçuk emsalle kat sınırlaması olmaksızın konut ve ticaret alanı” olarak değiştirildi.

34 BİN METREKARELİK ARSA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan bu karara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin son grup toplantısında dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, “10 Ocak’ta mükerrerde yayınlamışlar ki çok kişi görmesin diye. Bizim genel merkezin hemen ön tarafında cadde üzerinde 34 bin 754 metrekarelik bir arsa var. Bu arsaya sınırsız kat yapılması imkânını veren Cumhurbaşkanlığı kararı. Erdoğan, hani sen ‘bizim kültürümüzle, örf, adetimizle bağdaşmıyor, bu yüksek binalara kim izin verdi’ diye bağırıyordun. Acaba Erdoğan’ın yerine başka birisi imza atıyor da onun haberi yok mu? Söylüyorum ki haberi olsun. İptal et bu kararı. Ama iptal etmeyecek çünkü büyük ihtimalle alıcısı belli. Kupon arazi çünkü. Yüksek kat veriyorlar isteğin kadar çıkabilirsin”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları