loading
close
SON DAKİKALAR

Yayalaştırma davalık

Yayalaştırma davalık
Tarih: 23.05.2012 - 12:33
Kategori: Sağlık, Yaşam

İBB tarafından uygulanmak istenen “Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi”, TMMOB’ye bağlı 3 meslek odası tarafından yargıya taşındı...

İBB tarafından uygulanmak istenen “Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi”, TMMOB’ye bağlı 3 meslek odası tarafından yargıya taşındı. Yürütmenin durdurulması ve iptali için İstanbul 1. İdare Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, söz konusu planın şehircilik ilkelerine aykırı olduğu ve çevre yapılanma koşulları açısından büyük sorunlar doğuracağı vurgulandı.

Mahkemeye sunulan dilekçede, “Dava konusu plan ile bu tarihi alan kamu kullanımından çıkartılmakta, hem de etkileri çok büyük bir alana yayılacak olması muhtemel olan yeni bir yoğunluk arttırıcı fonksiyon verilerek; korunması gerekli bir kentsel sit alanı olan bölgeyi olumsuz yönde etkileyecek bir değişiklik onaylanmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Dilekçede, bu kadar önemli bir plan değişikliği ile birlikte hazırlanması zorunlu olan “Analitik Etüd” çalışmalarının da yapılmamış olmasının dikkat çekici olduğu belirtildi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları