loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Tatar Edebiyat Ödülleri 'Kısa Öykü Yarışması' Ödül Töreni 4 Mart'ta

Ahmet Tatar
Tarih: 16.02.2016

Ahmet Tatar; Ali Tatar’ı unutturmama çabalarımızın bir parçası olarak 6.Yılında 'Ali Tatar Edebiyat Ödülleri' düşüncemizi hayata geçirdik.

Ali Tatar’ı unutturmama çabalarımızın bir parçası olarak 6.Yılında “Ali Tatar Edebiyat Ödülleri” düşüncemizi hayata geçirdik.

Yarbay Ali Tatar bu ülkenin demokrasi ve hukuk mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından biri olmuştur. Yaşanan hukuksuzluk sürecinin sembollerinden biridir. Onu yaşatmak, unutturmamak aynı zamanda yaşanan hukuksuzluğu hatırlamak anlamına geliyor.

Ülkemize yakışmayan hukuk facialarının tekrar etmemesi için, çocuklarımızın daha demokratik bir iklimde yaşamaları için, bu hafızayı canlı tutmayı görev kabul ediyoruz. Aslında edebiyat ödülleri ile yapmaya çalıştığımız budur.

İlkini “Kısa Öykü” dalında gerçekleştirdiğimiz etkinlikle, çok farklı kesimlerden edebiyat tutkunlarının ilgisi çekebildiğimizi düşünüyoruz.

Yarışmaya ciddi bir katılım oldu.

Bu ülkenin hukuk, demokrasi ve insan hakları gündemine ilişkin sözü olan hikayesi olan edebiyat dostları çabamıza eserleri ile destek verdiler.

Edebiyat dünyasının saygın isimlerinden oluşan değerlendirme jürisi titizlikle bu eserleri değerlendirdi.

Şahit olduğum şu ki, bir çok eseri sıralamaya koymakta zorlandılar. Ancak yarışmanın doğası gereğince birileri biraz daha öne çıktı.

Sıralamaya giremeyen bir çok eser için, farklı açılardan övgülerini dinledim. Bunlardan beni en çok mutlu eden, jürinin katılan eserlerin büyük bir çoğunluğunun, sıcaklık ve samimiyet gibi özel bir ortak yanı olduğunu dile getirmesi oldu.

Aynı şekilde katılımcılardan Ali Tatar adına düzenlenen bu etkinliğe yönelik övgü dolu sözler duydum. Bizleri ilerisi için cesaretlendirdiler.

Bu yarışma için emek verip ürettiği eserlerini bizimle paylaşan bütün katılımcılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Şimdi bu sürecin ödül töreni ile taçlandırılmasına gelmiş bulunuyoruz.

Bu törene yaşadığımız hukuksuzluk sürecine tanıklık etmiş, bizzat mağduru olmuş bir çok hukukçu, siyasetçi ve edebiyat insanının katılımını bekliyoruz.

Ödül töreni Çankaya Belediyesinin katkılarıyla, belediyeye ait Çağdaş Sanatlar Merkezinde 4 Mart 2016 tarihinde saat 18:30 da yapılacak.

Bütün dostlarımızı bu törende bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz.

Ahmet Tatar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları