loading
close
SON DAKİKALAR

Fatih'in fonu

Atay Sözer
Tarih: 26.11.2023
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Atay Sözer; Fatih Hoca bak aklıma ne geldi, şimdi bizim bankada Fatih Fonu diye bir fon kurup paraları toplasak sonra para yatıranlara %256 dolar faiz versek ne güzel olur… Eee ne dersin Fatih Hoca?

BANKACI SEÇİL

Fatih Hoca bak aklıma ne geldi, şimdi bizim bankada Fatih Fonu diye bir fon kurup paraları toplasak sonra para yatıranlara %256 dolar faiz versek ne güzel olur… Eee ne dersin Fatih Hoca?

FATİH

Valla fena değil ama ona faiz demeyeyim istersen, faiz dersek yanlış anlaşılabilir, onun için faiz yerine başka bir şey diyelim. Mesela benim adım olur bak, madem fonun adı Fatih, faiz yerine de Fatih deriz… Parayı verene %256 dolara Fatih veriliyor, sen ne dersin Arda?

ARDA

Aaa çok iyi ya hocam, tamam şimdi ben elde avuçta ne var derleyip toparlayayım bütün paraları bir çuvala doldurayım sonra gidip Seçil Hanım’a vereyim. Yalnız Seçil evinde değilse kapısının önüne bıraksam olur herhalde, sonra boşuna vakit kaybetmeyeyim, bir dakikanın faizi pardon fatihi bile önemlidir. Bence bu fırsat hiç kaçmaz, ben veriyorum; Emre sen de var mısın?

EMRE

Evet ben davarım pardon ben de varım de ayrı olması gerek onu öğrendim artık. Demek bizim hocanın fonu varmış, süper bişey yahu… Daha önce niye aklımıza gelmedi böyle bir fon? Bu millet vallahi çok aptal, geçim derdinden falan şikâyet ediyorlar. Yahu getir Fatih hocanın fonuna yatır oh mis gibi malı götür, kaydı kuydu yok, onlar olmayınca vergisi boku püsürü de yok, topu doksana takacağız gene… Eeee Selçuk sen ne diyorsun bu işe; sen de var mısın?

SELÇUK

Olmaz olur muyum, enayi miyim, böyle fırsat kaçar mı? Tabii ki varım… %256 fatih vermeleri çok iyi; zamanında Galata Köprüsünün, meydan saatlerinin satışına yetişememiştik ama bunu kaçırmam artık… Ben kesin varım, Muslera sen de var mısın?

MUSLERA

Ben fazla anlamıyor Türkçe… Dediler Fatih Hoca’nın donuna bir şey olmuş, gidip ona bir şey yatıracakmışız. Ben tam anlamadı, yani hocanın donu yokmuş da don mu alacakmışız; işte ben anlamadı onu…Ama herhalde sizde adet böyle diye Seçil’e verdim para; şimdi bekliyorum ne olacak, diye… Ne tuhaf adetleriniz var böyle? Ne diyorsun bu işe Arda?

ARDA

Ne ka ekmek o ka köfte durumu varmış, ne kadar para yatırırsan o kadar fatih alıyorsun; ben de kredi çekip Seçil’e götürdüm, Seçil bana “İstersen bu kadar abartma, işin suyunu çıkartma” dedi ama ben dinlemedim paraları kucağına bırakıp oradan kaçtım… Verdiğim para doğuracaktı, ama sonra öğrendim ki doğum sırasında ölmüş… “Yahu para ölür mü?” dedim o da “Doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne mi inanmıyorsun?” diye Nasrettin Hoca’ya bağladı… “Ama Fatih Hoca diyordu ki…” diyecektim lafımı kesti “Sen Fatih’in sözüne mi inanıyorsun bizim sözümüze mi?” diye gene Nasrettin Hocalık yaptı… Ya Fatih Hoca ne olacak benim para ne diyorsun bu fonun konusunda?

FATİH

Ne parası ne fonu?  Ben fon mon bilmem, kimseye de para mara vermedim… Laf çıkartmayın benim başımı derde sokmayın; maliyecileri peşime takmayın, kimseyi uyandırmadan el altından halledecektik; bizim elemanlar işi abartınca afişe olduk. Kafasına dolarları takıp altın yiyen bunu da tiktokta paylaşan Dilan Polat gibi olduk… Ben zaten paramın bir kısmını kurtardım işi daha fazla kurcalamayın. Fatih fonu diyerek düşünmezsen sonu, kaybedersin sonra mabadındaki donu…  Değil mi sayın vatandaşım sen ne dersin?

VATANDAŞ

Ben donumu çoktan kaybettiğim için bu kavramı bilmiyorum; ama sizi görünce halime şükrediyorum, ya benim de sizin gibi param olaydı, ya ben de Fatih fonuna yatırsaydım, ya ben de bütün paramı ve itibarımı kaydedip sizin gibi rezil olsaydım. Yatıp kalkıp dua ediyorum, tek derdim sadece akşam evime alacağım ekmek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları