loading
close
SON DAKİKALAR

Karantina Günlüğü 14

Atay Sözer
Tarih: 15.08.2020
Kaynak: istanbulgercegi.com

Atay Sözer: Muharrem İnce gene dolduruşa geldi “1000 Gün” hareketini başlattı.Ne olacak ne yapılacak, yanında kimler olacak orasını kendi de bilmiyor büyük ihtimal

108.GÜN

CarettaCaretta kaplumbağalarının sayısı artmaya başlamış. Salgının olumlu yanlarından biri daha. İnsanlar karantinaya çekilince sahillerde yumurtaları yok edenler de olmuyor. Mekânın gerçek sahipleri de ortaya çıkıyor.

109.GÜN

Ruslar aşıyı bulduk diyor, güvenilir mi değil mi kuşkulu. Bizde bırakın aşıyı testlerin güvenilirliği bile şaibeli. Bir milletvekiline ayda sekiz test yapılmış, çarpın milletvekili sayısıyla.

Şu kadar test yapıldı derken verilen sayı kelle sayısı değil yapılan test sayısı yani. Tabii testlerin bazısı negatif bazısı pozitif çıkıyor. Sanki kazı kazan gibi, bazen çıkıyor bazen çıkmıyor. Hangisine güveneceksin, pozitiften sonra yaptırdığın test negatif çıkarsa sevinecek misin şimdi? Bir sonrakinin pozitif olmama garantisi var mı? Pozitif çıkan negatife dönünce virüsten tamamen arınmış mı oluyor yoksa taşıyıcı, bulaştırıcı olmaya devam mı ediyor? Misal Fatih Terim şu an negatif ama önceden pozitif çıktığı için taşıyıcı konumunda mı, yolda karşılaşınca “Ne olacak Galatasaray’ın hali?” muhabbetine girelim mi, yoksa hemen karşı kaldırıma geçip oradan uzayalım mı? Bu virüs böyle kafa karışıkları yaratıp bizimle fena halde dalga geçiyor, artık virüsün akıllı bir canlı olduğuna iyice ikna oldum.

110.GÜN

Genelev kraliçesi olarak bilinen Manukyan’ın mirasçıları epey artmış, ciddi bir kavga başlamış aralarında. Amma da “kadın simsarı” olma meraklısı varmış. Şaka maka ortada ülkenin her yerinde yüzlerce gayrimenkul var. Bu arada “genelev” kelimesi magazinsel, ajite edici, kışkırtıcı bir ifade olduğu için manşetlerdeöne geçiyor. Elbette bu kadar mal genelev geliriyle alınmış değil, genelev geliri diğer malların yanında devede kulak. Tabii ki madam evlerin kapısında durup eski filmlerdeki mamalar gibi “Zo gelesiniz kızlar içeridedir”, diye müşteri karşılamıyor. Madamın asıl işi borç para vermek, bildiğimiz tefeci yani. Borcunu ödeyemeyenin de gayrı menkulüne çöküyor. Genelevler de bu yolla kendi üzerine geçiyor anlayacağınız. Ama evlerine el koyduğu zavallıların ahı tutuyor ve otomatikman pezevenk unvanına sahip oluyor. Biraz da işine gelmiş olsa gerek çünkü tefecilik unvanı yanında daha masum. Bir de vergi rekortmenliği var bu da çok doğal, kayıtlı malların geliri gideri belli üstelik gelir o kadar çok o kadar çok ki bir de vergi kaçırmaya gerek görmeden ödüyor. Tabii birçokmuhterem holding patronun da önlerine geçen kendilerinden daha muhterem hanım karşısında boyunları epey büküldü.

Ama hep merak etmişimdir, vergi rekortmenlerine törenle plaket veren maliye bakanlığı yetkililerinin halini.

“Plaketi siz verin sayın bakanım.”

“Yok olmaz benim işim var, hem plaket verirken karizmamı çizdiririm; fotoğraf falan çekerler, yarın öbür gün karşıma çıkarırlar.Altına da ‘Bakanla pezevenk yan yana’, derler parantez içine de ‘Bakan sağdaki’ diye not düşerler. Plaketi sen ver müsteşar bey.”

“Benim de o gün bacanağın oğlunun nikahı var, müsteşar yardımcı sen ver.”

“Aksi gibi ben de o gün raporluyum müsteşar bey.Hesap uzmanı Cafer Bey sen ver.”

“Ben üzerine afiyet ishal oldum, kaçırıp duruyorum, tören sırasında kaçırırsam biçimsiz olur.”

“Acaba çöp mü çeksek, kısa çöpü çeken versin.”

“Ya bu da ne diye rekortmen olur her sene?İnsan biraz vergi kaçırır. Bak kaçırsın vallahi soruşturma açarsam şerefsizim.”

111.GÜN

Doğumuz da batımız da kaynıyor; savaş çıktı çıkacak.

Ondan sonra da artık pandemi devam ediyormuş, dolar tavan yapıyormuş, ekonomi batıyormuş hepsi geri planda. Seçim bile erteletir bu durum… Epey bir el rahatlatır bazıları için nasılsa kendi tuzları kuru.

112.GÜN

Numan Kurtulmuş; türdaşları gibi etek altından gitmeye devam ediyor…

Evlenmeyen, tek yaşayanlar sıkıntı yaratıyormuş…

İhtimal küçük ortakları Devlet Bey’e laf çakıyor.

113.GÜN

Damat ve gasteci Ahmet televizyonda çokomel ve etipuf reklamı yaptılar fena halde.

RTÜK’ün bir ceza kesmesi zor ama ürün sahipleri bu reklamdan dolayı bir iki sakal atarlar herhalde. Bu arada sosyal medyadaki “Burası çok önemli, çokomelli” mavrasından haberi olmayanlar “Ne diyor bunlar kafayı mı sıyırdılar?” diye baktılar öyle. Tabii dolar artışı sorusuna “Sana ne maaşını dolarla mı alıyorsun?” diye yanıtlayıp üstüne üstelik yumruğunu kaldırıp “Tek yol devrim” demesinden sonra iyice ikna oldular.

114.GÜN

Galata Kulesi’nin dibi darbeli matkapla delindi; restorasyon işlemleri yandaş müteahhitte verilince o da kendi zevkine kendi meşrebine göre yapıyor. Yakında kulenin tepesine çekme kat çıkarsa şaşırmayın. Laz müteahhit tipleri sadece karikatürlerde değil elbette.

115.GÜN

Muharrem İnce gene dolduruşa geldi “1000 Gün” hareketini başlattı.Ne olacak ne yapılacak, yanında kimler olacak orasını kendi de bilmiyor büyük ihtimal. Herhalde “Kervan yolda düzülür” diye yola çıkıyor olsa gerek ama burada durum “düzülür” ifadesinin argodaki anlamı gibi olacak sanki. Hele hele istisnasız bütün yandaş kanalların reisin konuşmasını bile erteleyip naklen vermesine bakılırsa manzarayı umumiye hiç iç acıcı görünmüyor.

 

 

 

 

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları