loading
close
SON DAKİKALAR

Karantina Günlüğü 4

Atay Sözer
Tarih: 05.05.2020
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Atay Sözer: Reis konuşmasını korona, maske, 65 yaş, AVM diye sürdürdü sonra nasıl becerdiyse, nasıl bağladıysa lafı CHP’ye getirdi gene “Ey Ceehaaaapeee” diye faturayı ona kesti.

31.GÜN
Kaç hafta geçti maske sorunu her seferinde daha da katlanarak devam ediyor. 65 üstü ve 20 altına yok geri kalanlar10 günde bir telefonuna gelen kodla eczaneden alacak; ama SSK’lı ve kamu çalışanıysan yok, o zaman kendi kurumundan alacaksın. Ama o kurumların nereden alacağı meçhul. Tabii bir sonraki adımda geri kalanlar da aralarında ayrılabilir; örneğin ismi sesli harfle başlayanlara maske yok Ahmet, Erol, Orhan, Umut gibi isimler alamayacak, maske için ille de sessiz olmak gerek, Niyazi, Burhan, Hüsnü gibi isimler maskeyi hak ediyorlar.

Bu arada hâlâ kolonyası ve maskesi gelmeyen 65 üstü kişiler varmış. Buna karşın 20 sene önce vefat eden Necati Amca’ya gelmiş, çok doğal hakkı tabii çünkü Necati Amca’ya o şaibeli seçimlerde seçmen kartı da gelmiş ve oy kullanmıştı.

32.GÜN
Amerika’ya maske yollamışız yakışır biz İMF’ye borç vermiş bir milletiz. Savcı Sayan da hızını allamış Hollywood ünlülerine maske yapıp yollamış Sandıra Bullock, Jennifer Lopez, Clint Eastwoot, Jodie Foster, Al Pacino, Angelina Jolie gibi gariban starlar artık bizim maskelerimizi takarak bize dua edecekler. Savcı Bey, özel bir ricam olacak ne olur benim maskemi Sandra’ya yollayın valla pek makbule geçer.

33.GÜN
65 üstünün ev hapsi sırasında konuştukları Burhan Amca bu ara pek gözde. Çok kibar konuşuyor diye nahif olarak nitelendiriyorlar. Herkes övgüyle onun görüntüsünü paylaşıyor. Din-ledim, sıradan bir insanın konuşması gerektiği gibi konuşuyor aslında. Ama ayılar, öküzler, magandalar o kadar fazla ki, kaba saba küfürlü konuşmalara o kadar çok alıştık ki böyle azınlıkta kalan normal vatandaşlara “Ne kadar kibar” diyerek şaşıp kalıyoruz.
İbrahim Kalın açıklama yaptı “Maske satışı gündemimizde yok”, yani kod beklemeye devam.

34.GÜN
Diyanet işleri başkanı açıklama yaptı, virüsün sorumluluğu eşcinseller ve lutilere yüklendi. Tabii cemaat yurtlarındaki pedofiller bu tanımlamaların dışında. Başarılı bir gündem kaydırma dümeni. Şehirlerdeki barolar bu sözleri eleştirdi; barolar birliği başkanı da o baroları eleştirdi. Ah eşek kafam ah, bir ara bu arkadaşın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için “Acaba?” bile demiştik, ne büyük bir utanç yahu.
Bilim Kurulu diye bir kurul var, tamam doğru şeyler önerdiklerine inanıyorum ama son kararı tek bir kişi veriyor tek duamız o kişinin kararı verirken eşref saatinin yerinde olmasında. Yoksa yandı gülüm keten helva durumu.

35.GÜN
Trump “Göreve geldiğimde ordunun mermisi yoktu.”, demiş, seni kopyacııııııı seniiiiii…
Yeni normale dönüş diye bir şey tartışılıyor, pek anlamadım. Yeni bir şeye nasıl dönülür? Eskiye dönüş desen anlarım ama yeniye devam edersin. Sanıyorum kafaları epey karışmış. Zaten normal denilen de aslında anormal bir durum.
Bu arada reis “Maskeler satılacak” dedi, dolayısıyla “Satış gündemimizde yok” diyen İbrahim Kalın gene fena gol yedi. 

36.GÜN
65 yaş üstü herkesin yasaklı olduğu Pazar günü 4 saat çıkıp yürüyebilecek 20 yaş altı iki guruba ayrılacak 0-14 Çarşamba 15-20 Cuma gene dörder saat dolaşacaklar. Hesap karışık, hangisi altta hangisi üstte saptaması zor, iş alt üst olacak gibi görünüyor. Denetleyecek olanlara sabır diliyorum. Gene bir akildane aklına ilk gelen öneriyi yaptı onun üstüne atlandı.
Misal 80 yaşındaki Akif Amca tek başına çıkmak zorunda yani kızı ona refakat etmek istese kendine yasak olduğu için çıkamayacak. İşler gene maske meselesi gibi arapsaçına dönecek korkarım. Du bakali ne olacak?

37.GÜN
AVM’ler de açılacakmış, eh orada arkadaşların ortaklıkları var tabii daha fazla zarar etmeme-leri gerek. Ancak umre dönüşündeki gibi sil baştan olmaz umarım. Tabii birtakım önlemler alınacakmış, bir kere girerken maske takmak zorunluymuş tabii böylece maskelerin bulunmasını daha kolay kılmanın hikmeti anlaşılmış oluyor. Tek sıra halinde güvenli temas mesafesinde girilecek, çantanız x-ray cihazından siz de  dezenfekte kabininin içinden geçeceksiniz, hemen orada bekleyen biri ateşinizi ölçecek, yüksek çıkarsa derdest edilip yallah karantinaya, normal çıkarsa yola devam. Öyle uzun uzun dolaşmak yok, oklarla işaretli bir parkur içinde ilerleyip alacağınızı alıp seri bir şekilde çıkış kapısından çıkacaksınız. Aynı yoldan geri dönmek yok. Tabii yemek katı, sinemalar ve çocuk oyun alanları kapalı. Havalandırma sistemi virüs dolanımını engellemek için kapalı olacak.
Sanki AVM değil lunaparktaki korku tüneli veya daha beteri Nazi toplama kampı; yanlış yere saparsan gaz odasında bulursun kendini. Hiç gitmem yahu, market alışverişini bizim mahalle bakkalı Nurettin’den yaparım, hiç olmazsa onun veresiye defteri de var.
Veresiye defteri deyince bazı hayır severlerin bakkallardaki veresiye defterlerini alıp borcu kapatmaları çok güzel. Ama artık çok dikkat etmek gerek çünkü sahte veresiye defterlerinin ortaya çıkması büyük olasılıktır, malımı biliyorum kesin yaparlar.
Ancak küçük esnafa yönelmek gene de iyi bir şey, “Küçük Esnafın Dönüşü”, “Manavların Öcü”, “Kahraman Bakkal Süpermarketi Bitirdi (Ferhan Şensoy’a selam)” gibi başlıklarla epey hikâye yazılır.

38.GÜN
Reis konuşmasını korona, maske, 65 yaş, AVM diye sürdürdü sonra nasıl becerdiyse, nasıl bağladıysa lafı CHP’ye getirdi gene “Ey Ceehaaaapeee” diye faturayı ona kesti.
O kadar çok söylendi ki sonunda buna CHP bile inandı galiba “Herhalde suç bizde”, diye düşünüyor.  Desenize “Ulan biz ne vakit tek başımıza iktidar olduk ki, tek parti döneminde içi-mizde sizin zihniyetinizin temsilcileri de vardı; o dönem eğer bir yamukluk olduysa bizim kadar sizlerin de suçu var.”, diye.

39.GÜN
Ağızlarındaki baklayı çıkardılar nihayet, artık işler pek eskisi gibi olmayacak sanki. Virüsün tamamen terk etmesi zor. En başta kültür sanat alanı darbeyi yiyor, artık sinemalara tiyatrolara gitmeyi ummak kısa vadede pek gerçekçi değil. Sinema salonlarının yerini ev sineması türü mecralar alabilir. Ama canlı performans içeren tiyatro türevleri için durum daha zor; belki teknolojiyi o yönde geliştirirler izleme interaktif olur siz oyuncuyu izlerken oyuncu da sizi görür (Hani Zeki Müren de bizi görecek mi? Esprisi vardı).
İlerleyen zamanlarda bir de beslenme sorunu olacak gibi artık ülkeler ancak kendilerine yete-cek kadar ürün üretecek, ithalat ihracat biraz zor görülüyor. Yerli tohumu yasaklayan, samanı bile ithal hale getirip tarımı bitirenler yatacak yeriniz yok.

40.GÜN
Sonuçta bir gün herkes samimi olacak bu virüsle ya o size bulaşacak ya siz ona. Bağışıklık kazanmak için önce hasta olmanız lazım eğer kefeni yırtarsanız bu defa da bir taşıyıcı olarak başkalarına bulaştırmamak için debeleneceksiniz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları