loading
close
SON DAKİKALAR

O seçim, bu seçim!

Atay Sözer
Tarih: 15.04.2023
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Atay Sözer; Yarın öbür gün “Bunları yaparken bana mı sordunuz?” fırçasıyla karşı karşıya kalabilirler. İktidara oy verecek olanlar ciddi bir kimlik bunalımı içinde.

Bu seçim için herkes “Bu seçim o seçim değil” deyip duruyor.

Gerçekten de şeriat devletinden önce son çıkış seçimi anlamını taşıyor.

Yani kangren olmuş olan bir kolun kesilme seçimi yoksa sonu ölüm.

Sonraki aşamada iyi bir mekanik kolu nasıl takarız aşamasına gelinecek.

Ne yazık ki pek çok kişi iki ayrı seçim olduğunun pek farkında değil, cumhurbaşkanı seçimi ile parlamento seçimini birbirine karıştırıyor. Listelerdeki adayları beğenmeyenler küsüp cumhurbaşkanına da oy vermemeyi düşünüyor.

Bu seçimlerin güzel bir yanı da turnusol kâğıdı görevi yapması; birçok kişinin gerçek kimliği tabak gibi ortaya çıkıyor.

Eskinin sıkı devrimcisi görüntüsünde olan, Ecevit’in bayrağını taşıdığını söyleyen arkadaşın 24 saat içinde saf değiştirip üç vekillik uğruna şeriatçılığını gizlemeyenlerle kol kola girip “küffara” karşı mücadele nutukları atması ibretlik bir durumdur. Yahu bari “küffar” yerine başka bir tabir kullanaydın, Levent Kırca skeci bile bu kadar karikatür değildi.

Muharrem arkadaşın yukarıdan bakan, sağa sola saldıran, soru soranı fırçalayan üslubunu gördükçe onun da aslında bir başka tek adam olma niyetinde olduğunu açıkça görüyoruz ve zamanında iyi ki bu adam değil de öteki adam kazanmış diyesimiz geliyor vallahi verilmiş sadakamız varmış.

İktidar kendini muhalefet sanıp, iktidar sandığı muhalefete giydirip duruyor. İmar affı en affedilmez suçlar arasına girdi, yatay değil de dikey mimari yapanlar, mülakatlarda insanları eleyip kendi yandaşlarını alanlar endişelenmeye başladılar.

Yarın öbür gün “Bunları yaparken bana mı sordunuz?” fırçasıyla karşı karşıya kalabilirler.

İktidara oy verecek olanlar ciddi bir kimlik bunalımı içinde. 

Sol tarafta da her zamankinden daha farklı umut veren bir esinti görüyoruz, sanki bu defa sol biraz daha güçlü bir şekilde temsil edilecek gibi.

Ortalık epey toz duman ama bu defa yeni bir şeylerin filizlenmesi olacak sanki, bu seçim o seçim değil ama “O seçim” galiba bu seçim.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları