loading
close
SON DAKİKALAR

Orada ne işimiz var?

Atay Sözer
Tarih: 05.03.2020
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Atay Sözer; “Orada ne işimiz var?” diyenlere “Vatan haini” diyormuşsunuz. Geçen gün ben de sordum “Ne işimiz var?” diye, bir anda etrafımı arkadaşlar sardı, kafa göz daldılar, kafama 18 dikiş atıldı; yetmedi savcıya teslim ettiler.

Pek muhterem büyüğüm; gene yanlış anlayabilirsiniz ama kendimi nasıl ifade edeceğimi bir türlü bulamadım.

“Orada ne işimiz var?” diyenlere “Vatan haini” diyormuşsunuz. Geçen gün ben de sordum “Ne işimiz var?” diye, bir anda etrafımı arkadaşlar sardı, kafa göz daldılar, kafama 18 dikiş atıldı; yetmedi savcıya teslim ettiler.

Ama şart olsun kötü bir niyetim yok, ben o soran hainler gibi sormadım.

Şimdi onlar başka türlü soruyor; hani bazı hanımlar gece vakti sokaklarda geziyorlar da bundan tahrik olan birtakım arkadaşlarımız tarafından tecavüze uğradıklarında gayet haklı olarak “Onun da orada ne işi varmış?”, diye hesap soruyoruz ya.

Onlar da herhalde öyle bir hesap sorma sandılar, yoksa ne haddime size öyle tonda sormak?

Ama ben o anlamda sormadım vallahi, hakikaten bilmediğim için sordum.

Biz oraya niye gittik, niye şehit veriyoruz o kadar?

Kiminle savaşıyoruz, Esat’la mı, Eset’le mi, Putin’le mi? Öso diye bir şeyler söyleniyor, bir de rejim güçleri varmış, İşitciler de oradaymış kafa kesiyorlarmış, bir de PYD, YPG falan varmış; biz şimdi hangisini tutuyoruz?  İdlib diyorlar, Soçi mutabakatı diyorlar bunlar ne ola ki?

Fırat’ın doğusu falan diyorlar, ya ben daha Fırat nerede bilmiyorum ki doğusunu batasını bi-leyim.

Anlamadığım bir şey de biz şimdi Suriye’de miyiz, Libya’da mı?

Bir Libya deniyor, bir Suriye.

Halife Hafter diye biri daha varmış o da ayaklanmış bir şeyler yapıyormuş.

Önce ben onu gerçekten halife sandım alkışladım, ama arkadaşlardan dayak yedim meğer adı Halife’ymiş darbeciymiş biz de ona karşıymışız. Halife olmayan herife ne diye halife diyorsunuz o vakit?

Her saniye yeni bir şey çıkıyor, İhavan, Taliban, Hizbullah, El Kaide, Şattülarap  vallahi  benim halim harap, kim kimin nesi, neyin fesi ipin ucu kaçtı.

Valla anlamıyorum, billa anlamıyorum bu kadar çok isim olunca benim devreler yandı.

Öte yandan Trump, Merkel, Makron falan da var şimdi bunlar bizden yana mı bizim karşımızda mı; bir bakıyorum iyi şeyler söyler gibi oluyorlar sonra hoop fırça atıyorlar.

Çok karakterli Brezilya dizisi gibi anasını satayım; Luis Alberdo, Ferdondo Gomez, Filipez Martinez ve de Gonzales yahu bu isimleri takip edeyim derken konuyu kaçırıyorum diziden bir halt anlamıyorum. Etrafımdaki troll arkadaşlarım Brezilya dizisini anlayacak kadar bile zekân yok diye dalga geçiyor.

Diyorlar ki biz orada ezilen insanları kurtarmaya gidiyormuşuz, onları alıp mülteci olarak getirecekmişiz sonra da diyorlar ki eğer biz oradan çıkarsak bir sürü mülteci daha ülkemize gelirmiş. Yani orada kalsak da gelecekler, çıksak da gelecekler.

Bunlar olurken bir de buradaki mültecilere kapıları açtık; tahminime göre yeni geleceklere yer açmak için yapılıyor. Ama şimdi de

Yunanistan’la papaz olmuşuz.

Şimdi bu iyi bir şey mi, kötü bir şey mi?

Eskiden yedi düvel diyorlardı şimdi yetmiş yedi düvel olmuş.

Tamam kefenimi giyip geldim, şehitler tepesine de katkıda bulunmaya razıyım.

Ama neyin ne olduğunu bilmiyorum, şerefsizim bilmiyorum.

Anlamazsan nasıl destek verebilirim?

Vallahi de billahi de bilmediğimden soruyorum.

Muhterem mahdumunuza anlatır gibi tane tane, benim anlayacağım şekilde anlatır mısınız?

Bizim orada ne işimiz var?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları