loading
close
SON DAKİKALAR

Yandaş Muhalefet

Atay Sözer
Tarih: 13.05.2014

Atay Sözer; Neticede ortada zıtlık yok yani ''yandaş muhalefet'' ifadesine oksimoron diyemeyiz. Ama mo-ronluk var mı yok mu, o tartışılır…

Başlığa ilk bakıldığında ortada bir oksimoron olduğu zannedilebilir tıpkı “masum suçlu”, “li-beral faşist”, “Müslüman ateist”, “demokrat diktatör” örneklerinde olduğu gibi.

“Yandaş medyadan sonra şimdi de nurtopu gibi bir yandaş muhalefetimiz oldu” cümlesini kurmak isterken ben de bu ifadeyi bir oksimoron olarak algıladım ancak daha sonra durumun oksimoron mu yoksa sadece moronluk mu olduğu konusunda kuşkuya düştüm.

Daha iyi anlatabilmek için olayı biraz başından alalım isterseniz.

Danıştay’ın açılışında Baro Başkanı konuşmasını yaparken Başbakan’ın kalkıp da “Hop dedik, edepsizliğin âlemi yok fena yaparım; çıkar cüppeni de gel dışarı” tarzından ayar verip “Daha da gelmem buraya” edasıyla salonu terk edişi artık şimdiden klasikler arasına girmiş bir sahnedir.

Şimdi gelelim oksimoronluk duruma…

İşini gücünü bırakıp bir avuç tuzunu alıp koşa koşa yandaş kanala gelen CHP temsilcisi, bu durumu yorumlamış ve sözleriyle başbakana tam destek vermiştir, “Baro Başkanı edepsizlik etmiştir, cüppesini çıkartmalıdır. Başbakan bu konu da çok haklıdır.”

Sanıyorum Başbakan da şaşırmıştır bu desteğe “No’luyoruz yahu, bir keleğe mi geliyoruz?” diye düşünmüştür. Bu sözleri muhalefet partisinin bir taktiği zannetmiştir.

Yoksa muhalefetin böyle muhteşem bir fırsatı kaçırmayarak hükümete topyekun saldırması beklenirken “Zatıalinizle hemfikiriz” denmesi gerçekten de insanı dumura uğratacak bir du-rumdur.

Ancak biraz sakin kafayla düşünüldüğünde ortada hiç de şaşılacak bir durum yoktur. Gerçekten de Başbakan’ın da muhalefetin de endişeleri ortak. Baro Başkanı’nın giderek yükselen karizması her iki cephede de endişe yaratıyor.

Siz bakmayın Başbakan’ın muhalefet liderine “müdür” diyerek kafa bulmasına. Aslında hiç istemez gitmesini, “ya dişli biri karşıma çıkarsa ne ederim?” endişesi hâkim.

Muhalefet de “Birileri gelip de buradaki boşlukları doldururlarsa biz nerelere gideriz?” paniği içinde. Bu yüzden parti temsilcisi yandaş kanalda “Benim genel başkanım orada olsaydı edepsizlik yapmaz gayet edepli konuşurdu” diyerek kendilerine oy verenleri utançtan yerin dibine geçiren o talihsiz konuşmasını yaptı.

Bir de “Aynı dağın yeliyiz biz, aynı bağın gülüyüz biz” türküsünü söylese tam olacaktı.

Neticede ortada zıtlık yok yani “yandaş muhalefet” ifadesine oksimoron diyemeyiz. Ama mo-ronluk var mı yok mu, o tartışılır…

Atay Sözer

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları