loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: Maliye Bakanı hakkımızda dava açmış. Her dava açan haber sitemiz hakkında da kapatma davası açıyor

İmambakır Üküş
Tarih: 25.09.2019
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş: Maliye bakanı hakkımızda ceza hemde tazminat davası açmış. İşin daha ilginci hakkımızda her dava açan i̇stanbulgercegi.com haber sitemiz hakkında da kapatma davası açması. Yola çıkarken söylediğimiz gibi: herkesin gerçekleri öğrenme hakkı var.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istanbulgercegi.com'a ceza ve tazminat davası açtı. istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, "İşin daha ilginci hakkımızda her dava açan i̇stanbulgercegi.com haber sitemiz hakkında da kapatma davası açması" dedi. 

İmambakır Üküş, "Savcılar ve polisler de hakkımızda açılan davalara şaşırıyor. Çünkü bir tek AKP'liler dava açmıyor. CHP'lilerden Doğu Perinçek'e kadar herkes dava açmış. Hepsi de aynı zamanda sitemizin kapatılmasını istiyor. Geçen bir savcı  "herkes sizden rahatsızsa doğru yoldasınız" demişti. Gerçekleri söylemeye, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İmambakır Üküş'ün açıklamaları şöyle:

"Güne polise ifade vermek ile başladık. Maliye bakanı hakkımızda ceza hemde tazminat davası açmış. İşin daha ilginci hakkımızda her dava açan i̇stanbulgercegi.com haber sitemiz hakkında da kapatma davası açması. Yola çıkarken söylediğimiz gibi: herkesin gerçekleri öğrenme hakkı var. Türkiye'de basın özgürlüğünün ne durumda olduğunun bir göstergesi de yayın yasakları.

Düşünün bir haber sitesi haber yayınlıyor. Her habere yayın yasağı geliyor. Şu ana kadar binlerce haberimize yayın yasağı geldi geliyor
Dört bine yakın habere erişim yasağı var. Al sana özgürlük. İşin yayın yasağı bir dert ama esas dert bir çok haber veya yayın için suç duyurusunda bulunulması. Her suç duyurusu için hem polise hemde savcılığa ifade vermen gerekiyor. Bir de atladığın veya devletin atladığı olursa bir de bundan dolayı gözaltına alınıyorsun. Al sana özgürlük...

Savcılar ve polisler de hakkımızda açılan davalara şaşırıyor. Çünkü bir tek AKP'liler dava açmıyor. CHP'lilerden Doğu Perinçek'e kadar herkes dava açmış. Hepsi de aynı zamanda sitemizin kapatılmasını istiyor. Geçen bir savcı  "herkes sizden rahatsızsa doğru yoldasınız" demişti
Gerçekleri söylemeye, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Birilerine verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı çok mutluyuz. Daha çok rahatsız olacaksınız çünkü mücadeleye devam edeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte başaracağız. Dayanışma gösteren herkese sonsuz teşekkürler."

istanbulgercegi.com Haber Müdürü Dilfiraz Değerli de geçtiğimiz günlerde tebligatı yapılmayan bir ifadeye gitmediği gerekçesiyle gözaltına alımış, nöbetçi savcının ifadesini almasının ardından serbest bırakılmıştı.

İlgili haber:
Serbest bırakılan istanbulgercegi.com Haber Müdürü'nden ilk sözler: 'Dayanışma için tüm dostlara teşekkürler'

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları