loading
close
SON DAKİKALAR

MHP ve okyanus ötesi…

İmambakır Üküş
Tarih: 13.02.2012
Köşe: @imambakirukus

İmambakır Üküş; MHP, uzun bir zamandır, AKP’nin hedef tahtasında…

MHP, uzun bir zamandır, AKP’nin hedef tahtasında… Ciddi ciddi, MHP’yi nasıl tasfiye ederizin hesaplarını yapıyor. Bu konuda sınır ve izan tanımaz bir tavır içinde…

Yine aynı şekilde Gülen’ci hareketin de hedef tahtasında MHP var. Onlar da MHP’nin altını oymak, güçsüzleştirmek için yoğun bir gayret içindeler…

***

Biraz geriye doğru baktığımızda politik İslamcı hareketlerle, tarikat ve cemaatlerle MHP hep iç içe olmuştur. İdeolojik yakınlığın ötesinde çok zaman birlikte hareket etmişlerdir. Hatta baraja takılmamak için birlikte seçimlere de girmişlikleri vardır…

Fethullah Gülen ve Alpaslan Türkeş ilişkisini-yakınlığını bilmeyen yoktur. MHP, bütün içinde yer aldığı hükümetlerde Fethullahçıları korumuş, kollamıştır. Açıkça ortaya çıkıp, Fethullah Gülen’e sahip çıkmıştır.

***

Bence hepsinden daha önemlisi, Ecevit hükümetini yıkıp, erken seçim kararı aldırıp, AKP iktidarına giden yolu, bile bile MHP ve Devlet Bahçeli açmıştır. Ve kritik süreçlerde; türbandan cumhurbaşkanlığına bütün süreçlerde hep AKP’nin yanıbaşında hep MHP olmuştur.

AKP, Ergenekon operasyonlarına başladığında ilk hedefi, MHP ve Devlet Bahçeli’nin başına bela olan, adları hep çetelerle, mafyayla anılan eski ülkücü sivil ve asker kesim olmuştur.

Kemal Kerinçsiz’den Sevgi Eranol’a, Veli Küçük’ten Atilla Uğur’a, Sedat Peker’inden Alaattin Çakıcı’ya kadar hepsi eski MHP-Ülkücü camianın insanlarıydı.

Bir anlamda, Ergenekon operasyonlarını yapanlar Devlet Bahçeli ve MHP’nin bahçesini temizlemişlerdi. Karşılığında da, MHP Ergenekon sürecinde genel olarak suskun kaldı…

***

Peki, ne oldu da hem AKP hem de Fethullah Gülen MHP’nin bir bütün olarak, siyaset sahnesinden çekilmesi için mücadele etmeye başladı…

MHP, kimin için siyasal ve toplumsal karşılığı olmayan bir hareket haline geldi?..

MHP’nin tasfiye girişimi basit bir oy avcılığı mıdır?

***

MHP’nin oluşumunu sağlayan toplumsal-siyasal süreçleri ve MHP’nin Türkiye siyasetindeki yerine baktığımızda, karşımızda basit bir seçim ve oy tartışmasının ötesinde bir durumun olduğunu görmek gerekiyor.

Esas olarak MHP’nin temsil ettiği siyasal ve ideolojik duruşun bizzat MHP’ye bugüne kadar destek olan hatta oluşumuna katkı-güç verenlerce artık ihtiyaç olarak görülmediğini söyleyebiliriz.

Artık, mevcut MHP ihtiyaç olmaktan çıkmış görünüyor. Ortadoğu’yla Türkiye’yi biçimlendirenler milliyetçiliğin her türlüsünden kurtulmaya çalışıyorlar…

***

Daha da önemlisi, AKP’nin siyasal İslamla milliyetçi İslamı kendinde birleştirme girişimidir. Gelinen noktada, AKP birçok temel konuda MHP’yi aratmıyor…

Aslında bu tesadüf de değildir. Bugün AKP’ye hakim olan eğilim ve insanlar esas olarak komünizmle mücadele derneklerinden yetişen anti-komünist, milliyetçi-mukaddesatçı unsurlardır.

***

Okyanus ötesi güçler Türkiye’yi yeniden düzenliyorlar. Sağını da, solunu da….

CHP’yi kasetle düzenlemeye çalışanlar, şimdi de MHP’yi kasetle hizaya getirip, işini bitirmeye çalışıyorlar.

***

Ve olan oldu. Gülen hareketi ile MHP arasında referandum sürecinde derinleşen çatlak artık yama tutmaz hale geldi. Kopuş; kesin ve çok net artık.

En az MHP kadar ırkçı-milliyetçi, antikomünist olan Gülen hareketi, MHP’ye karşı tavır alarak kendi siyasal tarihleri açısından da önemli bir adım atmış oldular.

İmambakır Üküş
İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları