loading
close
SON DAKİKALAR

Paralel Devlet’in Kodlarını Çözdük!

Necdet Pamir
Tarih: 05.03.2014

Necdet Pamir; Yanlış! Aslında o sözün sahibi olan ''uzun boylu adam'', gözümüzün içine baka baka yalın bir gerçeği söylüyormuş da biz anlamamışız!

Hepiniz “Paralel Devlet” denince, sürekli ağlayan bir hocanın (yurtdışında vatan hasretinden olsa gerek) kastedildiğini sandınız. Yanlış! Aslında o sözün sahibi olan “uzun boylu adam”, gözümüzün içine baka baka yalın bir gerçeği söylüyormuş da biz anlamamışız!

Sağolsun, gazeteci Evlere Şenlikoğlu hanım bir şeyler söyledi de öyle çözdüm kodları! Twitter hesabından "Bugün biri sordu, kaset doğru olsa ne derdin? Dedim ki, dindarlar zekatını yoksullara ulaştırmak için Başbakana vermiş olabilirler" diye yazdı. İşte o an jeton düştü ve çözüverdim “Paralel Devlet” nedir!

Açıklıyorum ama fısıldayarak yazacağım ki (nasıl olacaksa?) kaydedilmesin. Ortam kötü! Şöyle ki bir tane resmi BAKANLAR KURULU var. O, işin daha çok göz önündeki, pek işlevi olmayan, göstermelik olanı.

Bir de HAYIR, HİMMET ve ZEKAT işlerine BAKANLAR KURULU var! Paralel olanı! Uzun boylu adam bunu açıkça söylüyor. İşiniz fesatlık olduğundan, siz ters anlıyordunuz.

Türkiye’nin bolca gaza ihtiyacı var. Taner Yıldız bu işi çözemeyince, “PARALEL ENERJİ BAKANI” devreye giriyor! 

İran’dan gaz getirmeden sorumlu PARALEL BAKAN Sıtkı Ayan! İran-Türkiye-Avrupa boruhattını o yapacak. Ona “döşe ya kulum” denmiş; eline de 11.5 milyar TL teşvik tutuşturulmuş. Bunun zekatı neymiş? Şehzadeye Emirgan’da bir villa (DİYORLAR)! Himmeti de birkaç on milyonmuş ama bir tane 10 milyonu çıkışınca, iş kriptolu telefondan yurda yayılmış. O nedenle “kucağa oturmuş” (DİYORLAR).

Ya da “devlet malı deniz” faslından elektrik dağıtımı özelleştirildi örneğin. Ama kaçak elektrik bedeli, devir alan zavallı şirkete yük olmuş! Montaj olduğu neredeyse kesin olan bazı kayıtlara göre, devralan mağdurlardan (Becerikli) Abdullah Tivnikli, İbrahim Kalın'a “elektrik dağıtım şirketinin işlerini takip etmesi ve ‘zararını’ devletin karşılaması karşılığında, SETA isimli Vakıf aracılığıyla para aktarıyor.” Kalın'ın Tivnikli'ye “Benim kızın okul taksitleri var. 

"Himmetinizi beklerim” şeklinde mesaj gönderdiği ileri sürülüyor. Burada da EĞİTİMDEN SORUMLU PARALEL BAKAN söz konusu!

Irak’ın kuzeyinden petrol ve gaz mı gelecek? Göstermelik Bakanlar beceremez bu çetrefilli işi. Beceri lazım! Petrolü getirme işi POWERTRANS’ta. İddia o ki perde arkası Çalık! Gazı getirme işi Siyah Kalem’de. Kimine göre sahibi Remzi Gür (O reddediyor) kimine göre Becerikli Abdullah bey. Bunlar da DIŞ TİCARETTEN SORUMLU BAKANLAR!

Sabah-ATV’nin Çalık’tan alınması sürecinde de “Paralel yapı” başroldeydi! Gene montaj olduğu kesin gibi olan kayıtlara göre; Kalyon ve Cengiz İnşaat gibi bazı şirketlerin patronlarından, HAYRINA para toplandığı öne sürüldü. 

Böylece, MEDYADAN SORUMLU PARALEL BAŞBAKAN YARDIMCISI’nın da izini yakalama olanağı bulduk! Büyük olasılıkla Mehmet Cengiz beyefendi! Zira, mevcut göstermelik konumdaki ilgili Başbakan Yardımcısı Arınç ile ortak bir dilleri var. Biri “Şeyini şey ettiğimin şeyi” derken, diğeri “Milletin şeyine koyduk” demiş. Yani ÇOK PARALELLER. 

Oradan çözdüm! Nasıl ama? Arınç’ın zaman zaman ağlaması da görevinde kifayetsiz kaldığı için, Başbakanı’nın onun yerine PARALEL BİR BAŞBAKAN YARDIMCISI bulmasındanmış meğer!

Sayın Erdoğan’ın özeleştiri yapması gereken tek konu var: O da ortada sanayi diye bir şey bırakmadığı için, çaresiz herkes MONTAJ işine yöneldi. Başkaca bir kusuru yok garibimin!

Necdet Pamir - Karşı Gazete

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları