loading
close
SON DAKİKALAR

23 Haziran seçimi ve Tekalif-i Milliye

Yılmaz Özdemir
Tarih: 09.05.2019

Yılmaz Özdemir: Diyeceğim odur ki adaletten uzak ve vicdanları kanatan gerekçelerle yok sayılan ‘’Milli İrade’’ ye sahip çıkmak demokrasiden yana her yurttaşın görevidir.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonrası hukuki dayanaktan yoksun gerekçelerle ve ‘’Milli İrade’’ yok sayılarak iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri 23 Haziran’da yenilenecek.

Bu yenilenen seçimlerle ilgili öemli bir noktaya dikkat çekmek isterim.

Siyasi partilere hazineden seçim yardımı 23 Haziran’daki seçimlerde yapılmayacak. Dolayısıyla iktidar partisinin adayı devletin her türlü imkanıyla bu seçime girerken muhalefet partilerinin adayları kendi oluşturacakları bütçelerle bu yarışta var olmaya çalışacak.

Başta İstanbullular olmak üzere Türkiye’nin her köşesinden ve hangi siyasi düşünceden olursa olsun demokrasiye ve ‘’Milli İrade’’ye inanan vatanseverleri İstanbul halkının iradesiyle seçildiği başkanlık görevinden 6 Mayıs’ta adaletsizce uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasına ekonomik katkı sunmaya çağırıyorum.

Unutmayalım ki 23 Haziran 2019’dan tam yüz yıl önce 22 Haziran 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yayınlanan Amasya Genelgesi’nin 3. Maddesi ‘’Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’’ şeklindedir.

Ve yine unutmayalım ki Kurtuluş Savaşı’nı yapan kadrolar onca yokluk ve imkansızlık içinde Tekalif-i Milliye (Ulusal Yükümlülük) yasasını çıkarmış ve Türk Milleti’ni ekonomik olarak ta seferber etmiştir.

Diyeceğim odur ki adaletten uzak ve vicdanları kanatan gerekçelerle yok sayılan ‘’Milli İrade’’ ye sahip çıkmak demokrasiden yana her yurttaşın görevidir. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları