loading
close
SON DAKİKALAR

Yazıcıoğlu soruşturmasında kritik adım

Yazıcıoğlu soruşturmasında kritik adım
Tarih: 13.02.2012 - 10:03
Kategori: Gündem

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili ortaya çıkan yeni iddiaların ardından polis Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne baskın yaptı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazada helikopterin parçalarının söküldüğünün anlaşılmasının ardından polis harekete geçti.

Kazanın ardından ortaya atılan iddialar arasında helikopterin rotasında bazı uçakların görüldüğü de vardı. Yine aynı iddialar arasında bu uçakların radar kayıtlarının silindiği de yer alıyordu.

Bu iddiaların ardından savcılığın talebi üzerine Genelkurmay Başkanlığı radar kayıtlarını göndermişti. Bu sabah da polis, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne sürpriz bir ziyarette bulunarak kurumdaki kayıtları incelemeye aldı.

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili 5 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Malatya Cumhuriyet Savcılığı'nın dün yapılan toplantıda çıkartılan arama kararı sonrası Malatya ile birlikte İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir'de sabah erken saatlerde operasyon başlatıldı.

Operasyonlar kapsamında gözaltıların da olacağı belirtiliyor.

SAVCILIĞA BİLDİRİLDİ                                                     

İncelemeyi açıklayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım helikopterin parçalarının söküldüğünü kaza kırım ekibinin raporla savcılığa bildirdiğini dile getirdi.

Parçaların askerler tarafından söküldüğünü ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gündeme getirmişti. Gül, kendisine gönderilen bir ihbardan bahsetmiş ve bu ihbarla gelen video kaydında, tornavida ile bazı askerlerin helikopterin parçalarını söktüğünü söylemişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları