loading
close
SON DAKİKALAR

'Yeni Anayasa halkın hiçbir sorununa çözüm getirmeyecek'

'Yeni Anayasa halkın hiçbir sorununa çözüm getirmeyecek'
Tarih: 13.02.2017 - 09:00
Kategori: Siyaset

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Yeni Anayasa halkın hiçbir sorununa çözüm getirmeyeceği gibi, yeni sorunlarda üretecek. Madde madde değişikliği okuyan kişi oyunu 'hayır' olarak kullanacaktır" dedi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP Çiftlik İlçe binasında parti örgütü ile bir araya geldi. İlçede kahve ve iş yerlerini tek tek ziyaret eden Gürer, referandum ile değişecek Anayasa maddeleri hakkında halka bilgi verdi. Gürer, "Anayasa maddelerine mutlaka bakın, neye oy verdiğinizi görün. Tercihinizi yaparken geleceğinizi oyladığınızı unutmayın. Tek adam rejimi dayatmasına sandıkta 'HAYIR' deyin” dedi.

Gürer, “Yeni Anayasa halkın hiçbir sorununa çözüm getirmeyeceği gibi, yeni sorunlarda üretecek. Madde madde değişikliği okuyan kişi rejim değişikliğini görerek oyunu 'hayır' olarak kullanacaktır. Bakmayın siz o yanlı yayın yapanların çarpıtmalarına; mevcut ile getirileni okuduğunuzda sizde bunun rejim değişikliği olduğunu göreceksiniz” dedi. 

"Milletvekili sayısı 550 kişi iken 600 'e çıkarılmaktadır. Bu hangi ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır. Bunu biri çıksın açıklasın" diyen Gürer, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"50 milletvekilinin beş yıllık maliyeti 187 milyon 950 lira. Tek adam yönetiminde Başbakan, Bakanlar Kurulu olmadığı her konuda tek başına yetkili, adı Cumhurbaşkanlığı konan Başkan, onca donandığı güç içinde yeni milletvekilini ne yapacak? Yasama yürütme ve yargı gücünü ele alan Başkan parti genel başkanı da olacak, tarafsızlık yemini edecek, sonra illerde parti genel başkanı olarak partisinin il başkanına talimat verecek. Bir saat sonra valiyi arayıp ona da ülke Cumhurbaşkanı olarak talimat verecek bu olacak iş mi? Tek adam kontrolünde parti devleti süreci yaşanacak. Bakın 15 yıldır iktidardalar isteyip de çıkaramadıkları kanun var mı? Bu bölge için ne yapıldı? Yapılan bir entegre, tarıma dayalı tesis var mı? Yeni bir yatırım var mı? Vekil sayısı artırınca sorunlara çözümü mü gelecek? Vekil sayısı artacak ama Meclis halkın sorununun Merkezi olmaktan çıkacak. Bu durumda Milletvekilleri ne iş yapacak? Halkın hiçbir sorunu ile ilgilenemeyecek. Meclis'te 50 yeni vekil hangi ihtiyaçtan kaynaklanıyor? Halkın böyle bir talebi yokken birinin bize anlatması gerekir. 18 yaşında gence milletvekili olma yolu açılıyor, güzel bir düşünce ama gerçekçi mi? Hayır. Oy tuzağı için konulmuş bir madde, halkın çocukları için değil şehzadeler için bir düzenleme. 18 yaşında genci devlet memuru yapmıyorsun hatta kamyon sürme ehliyeti vermiyorsun, üniversiteye dahi gitmemiş genç milletvekili olsun diyorsun. 18 yaşında halkın çocukları başvuru parasını nereden bulacak, seçim masrafını nasıl karşılayacak? Cumhurbaşkanı dedi ki 18 yaşında genç milletvekili olunca askerlikten muaf olacak bu adalet ve hakkaniyet ile bağdaşır mı?" 

Anayasa değişikliği ile milli iradenin halktan alınıp saraya devredileceği bir düzenlemenin getirileceğini vurgulayan Gürer, "Bu Anayasa değişikliğinin bilinen gerçeği 'tek adam rejimi' oluşudur. Halk cumhurbaşkanını seçecek başkanı yani, Cumhurbaşkanı her şeyi seçecek evet çıkarsa bu gidişin ileri aşaması sorunlu bir Türkiye'dir. Diktatörlüğün kapıları dünyada böyle açılmış. O nedenle rejim değişikliğine karşı oyumuz HAYIR olmalıdır. Bu anayasa maddelerine mutlaka bakın neye oy verdiğinizi görün. Tercihinizi yaparken geleceğinizi oyladığınızı unutmayın. Tek adam rejimi dayatmasına sandıkta 'HAYIR' deyin” diye konuştu. 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları