loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni Anayasaya Sultanbeyli Katkısı

Yeni Anayasaya Sultanbeyli Katkısı
Tarih: 12.02.2012 - 00:52
Kategori: Yerel

Sultanbeyli Belediyesi ve Türkiye küçük Milletler Meclisi'nin ortaklaşa düzenlediği “Anayasamızı Hazırlıyoruz” konulu söyleşinin ikincisi Av. Gülden Sönmez ve Av. SacitKayasu katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM)’nin bu ayki ikinci toplantısının konukları Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmış SacitKayasu ile insan hakları alanında ulusal ve uluslararası pek çok çalışmada görev almış Gülden Sönmez’di.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu yeni anayasa çalışmalarını sürdürürken, toplum genelinde temel hak ve özgürlükler konusunda duyarlılık oluşturmak ve demokrasi bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yurt çapında gerçekleştirilen söyleşilerin ilk konukları Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ve Sanatçı Şanar Yurdatapan idi. İkili, yeni anayasanın yapısı, hazırlanma ve oylanma süreci tartışmıştı. Bu hafta ise, Gülden Sönmez ve SacitKayasu, birey hak ve özgürlüklerini konuştu. 

“Anayasanın özünde vatandaş olmalıdır.”



Sönmez ve Kayasu, birey hak ve özgürlükleri başlığı altında yaşam hakkı, kişi dokunulmazlığı ve özel yaşam gizliliği konularına eğildi. Avukat Gülden Sönmez,  bugüne kadar bu hakların tarih içinde zaman zaman ihlal edildiğini, bu hakların anayasa tarafından koruma altına alınması gerektiğini ve bu anlamda vatandaşların taleplerini iletmelerinin önemini anlattı. Avukat SacitKayasu ise “Anayasalar bireyin devlet karşısında hak kazandığı metinlerdir. Bugüne kadar çıkarılan anayasalar, devletin gücüne hizmet etmiştir. O metne ne kadar katkınız olursa, o metin hak ve hürriyetlere ne kadar saygılı olursa o kadar vatandaşa hizmet eder. Anayasanın özü vatandaş olmalıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından salondaki vatandaşlar, anayasa ilişkin fikir ve önerilerini belirtti



Söyleşilerin bir sonraki konukları Avukat Mehmet Uçum ve Taraf Gazetesi Yazarı Ayşe Hür olacak. Düşünce, inanç, ifade, haberleşme, örgütlenme ve toplanma gibi birey hak ve özgürlüklerinin konuşulacağı üçüncü toplantı, 24 Ocak Salı günü, Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde… 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları