loading
close
SON DAKİKALAR

'Yeni bir orman ve tarım alanı talanı hazırlığı var'

'Yeni bir orman ve tarım alanı talanı hazırlığı var'
Tarih: 10.01.2021 - 14:48
Kategori: Gündem

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Küresel ısınma nedeniyle kuraklığın büyük bir tehdit oluşturduğu, suların yok olduğu bir dönemde, ormanlarımıza, sularımıza, doğamıza sahip olmak yerine tahrip etmek için her türlü girişime göz yumuluyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, "Zenit Madencilik San. ve Tic. A.Ş Kütahya’nın Simav ve Tavşanlı ilçeleri sınırında bulunan 6 bin 800 dekarlık alanda maden arama gerekçesiyle orman ve tarım alanlarını talan etmeye hazırlanıyor" ifadelerini kullandı. 

Orman alanlarının talana açıldığını kaydeden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Maden arama izni verilir ve maden arama çalışmaları başlarsa, Bursa Mustafakemalpaşa’nın tarım arazilerini sulayan Kocadere nehri de kirlenecek" dedi.

Orhan Sarıbal'ın açıklamaları şöyle:
"Yeni bir orman ve tarım alanı talanı hazırlığı! Küresel ısınma nedeniyle kuraklığın büyük bir tehdit oluşturduğu, suların yok olduğu bir dönemde, ormanlarımıza, sularımıza, doğamıza sahip olmak yerine tahrip etmek için her türlü girişime göz yumuluyor. Şimdi de Zenit Madencilik San. ve Tic. A.Ş Kütahya’nın Simav ve Tavşanlı ilçeleri sınırında bulunan 6 bin 800 dekarlık alanda maden arama gerekçesiyle orman ve tarım alanlarını talan etmeye hazırlanıyor.
Maden arama izni verilir ve maden arama çalışmaları başlarsa, Bursa Mustafakemalpaşa’nın tarım arazilerini sulayan Kocadere nehri de kirlenecek. 20 Ocak 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığında ÇED raporunu İnceleme Değerlendirme Toplantısı (İDK) yapılacak. Ölüler altın takmaz. Toplantıda, ormanlarımızdan, sularımızdan, tarımdan, çiftçiden yana tutum bekliyoruz ve uyarıyoruz; orman yoksa su, su yoksa tarım, tarım yoksa hayat yok. Bu ülkeye hainlik etmeyin. Tekrar ediyoruz. İnsanlar madenlerden daha değerlidir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları