loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni ekonomi paketi Meclis'te: 'Varlık barışı 6 ay daha uzatılacak'

Yeni ekonomi paketi Meclis'te: 'Varlık barışı 6 ay daha uzatılacak'
Tarih: 08.07.2019 - 13:27
Kategori: Gündem

AKP Grup Başkanvekili Muş, "Varlık barışının 6 ay uzatılması için teklif veriyoruz. Paketin içinde şirketlerin borçlarının yapılandırılması konusu da var" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni torba yasanın ayrıntılarını açıkladı.

Açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidiyoruz. Yedek akçe olarak ayrılan oranları Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu hale getiriyoruz. Yüzde 10 olarak yedek akçenin ayrılmasını teklif ediyoruz.

Yurt dışına çıkış harcının 15 TL'den 50'ye çıkarılmasını teklif ediyoruz.

Mali sistemde bulunan firmaların borçlarının yapılandırılması için bir düzenleme getiriyoruz. Geçmiş dönemde İstanbul Yaklaşımı olarak yapılan buna benzer bir sistem kurulmasını öngörüyoruz. 2 yıllık sürede şirketler kanunda belirtilen şartlar içinde müracaat etmesi halinde belli başlı teşvikler olacak ve borçlar bankalar tarafından yapılandırılacaktır. Burada bir çerçeve anlaşması ortaya konacaktır.

Merkez Bankası'nda görev değişikliği

Kamuoyunda Merkez Bankası Başkanının görev değişimiyle ilgili 'hukuksuz', 'kanunsuz' olduğuyla alakalı pek çok açıklama yapıldı. Bunlar doğru değildir. Kullanılan tasarruf Cumhurbaşkanına tanınan yetki çerçevesinde yapılmıştır. Yapılan uygulama hukukidir. Bunda herhangi bir tartışma söz konusu değildir."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları