loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni Zelanda’da katledilenler için ulusal yas ilan edilmesi için CHP'den kanun teklifi

Yeni Zelanda’da katledilenler için ulusal yas ilan edilmesi için CHP'den kanun teklifi
Tarih: 15.03.2019 - 17:08
Kategori: Gündem

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Yeni Zelanda’da cami saldırısında yaşamını kaybeden 49 kişi için Ulusal Yas ilan edilmesi için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen teklifinin gerekçesinde Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasının Hagley Park bölgesindeki Al Noor Cami ve Linwood Mahallesinde bulunan bir camiye silahlı saldırganlarca ateş açıldığını ve acı bir katliamın yaşandığını belirterek “Irkçı saldırı sonrası kırk dokuz insanın hayatını kaybettiği ve onlarca insanın da yaralandığı ortaya çıkmıştır. Yükselen ırkçılık, İslamofobi ve yabancı düşmanlığının insanlık üzerinde yarattığı yıkıcı etki bu karanlık saldırı ile yeniden kendisini göstermiştir” dedi.

Alpay Antmen, yaşanan saldırının, inanç hürriyetine, barışa, insan haklarına ve hukuka da yapılmış bir saldırı olup tüm Dünya halklarınca ve devletlerince tepki gösterilmesi ve unutulmaması gereken bir saldırı olduğunu kaydetti. CHP’li Vekil “Bu amaçla ölen insanlar, dünya barışı, kardeşlik için ve ırkçılığa karşı ‘Ulusal Yas’ ilan edilmesi Türkiye’nin ‘Yurtta Barış, Dünya’da Barış’ tarihsel misyonuna uygun olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları