loading
close
SON DAKİKALAR

Yeniden aday gösterilmeyen Murat Hazinedar CHP'yi topa tuttu

Yeniden aday gösterilmeyen Murat Hazinedar CHP'yi topa tuttu
Tarih: 30.01.2019 - 11:46
Kategori: Gündem

Beşiktaş belediye başkanıyken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Murat Hazinedar, basın toplantısı düzenledi. Hazinedar, yeniden aday gösterilmemesi üzerine CHP'yi topa tuttu.

Murat Hazinedar, kendisine kumpas kurulduğunu belirterek, "Ben nasıl derim iktidar şahsıma siyasi operasyon yaptı. Bunu CHP'den her kademeden ve belediyeden bazı kişiler yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Murat Hazinedar, kendisi gibi İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yeniden aday gösterilmesi kararını ise 'kimlik siyasetiyle' açıkladı. Hazinedar, "Kriter, CHP'nin tüm kademelerini teslim alan kimlik siyasetidir. CHP'de kimlik siyaseti yapılmaktadır. Battal İlgezdi ile aramızdaki fark budur" dedi.

Hazinedar'ın açıklamaları şöyle:

"İki CHP'li belediye başkanı İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırıldı. Önce Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, hemen ardından şahsım uzaklaştırıldık. Parti Sözcüsü ve genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan, yapılan kumpastır diye belgeleriyle kamuoyuyla paylaşmıştır. 

5 Ocak'ta Sayın Kılıçdaroğlu Beşiktaş Belediyesi'ne gelerek, 'Belediye başkanımızı kumpasa yedirmeyiz' diyerek açık tavır aldı. 27 Ocak 2019 PM toplantısından sonra Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezi aday, şahsım aday değil. Başka arkadaşım aday yapıldı. Neden aday gösterilmediğime itirazım yok. İtirazım Ataşehir belediye başkanı aday gösterilmesine rağmen şahsım gündeme hiç getirilmemiş, CHP'nin kurumsal kimliğine sahip çıkmak adına, partimizin böyle bir derdi olduğu görüntüsünün dahi verilmemiş olmasıdır.

Beşiktaş'ta 3-5 klavye tetikçisiyle başlayıp partimizin her kademesinden destek bulan beni bugünlere getiren belge ve bilgileri paylaşmak istiyorum.

Kumpasın ilk ayağı, 1 yıl 4 aylık belediye başkanıyken sosyal belediyecilik anlayışımızı göstermek için genel başkandan belediyeye heyet göndermesini istedim... Hakkımda rapor hazırlandığı dile getirildi. Böyle bir rapor varsa savunma hakkı için genel merkeze verilemsi için dilekçe verdim, bana rapor olmadığı söylendi. Raporu hazırladığını söyleyen İlhan Cihaner'di. Mahkemeye taşıdım.
Şahsımla ilgili ne FETÖ ne yolsuzluk yönünden düzenlenmiş bir rapor olmadığı ortaya çıktı.

Kumpasın 2. ayağı 15 Temmuz 2016. Aykut Erdoğdu tarafından kaleme alınıp, PM üyelerine imzalatılan 43 üyenin imzaladığı ihracımın talep ediliği, gerekçe de polisimize 'kahraman Türk polisi' diye hitap etmiş olmam, FETÖ'cü savcılara karşı mağdur edilmiş bazı kişilerin avukatlığını yapmış olmam, AK Partili belediye başkanlarıyla selfie çektirmiş olmam.

3. ayağı, 15 Temmuz sonrası şahsi kini sebebiyle şahsıma FETÖ iftirası atan bir meczup genel merkez katında iştahla karşılanmış, gerek adliye gerekse basın bağlantılarıyla karalama operasyonu en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Meczubun savcıya verdiği ifadesinde genel merkezde Seyit Torun tarafından herkesle görüştürüldüğü, bu şahsı tanıdığı, akrabası olan bir avukata yönlendirdiği, çabalara en üst seviyede destik verdiği görülmüştür.

4. ayak, görevden uzaklaştırılmam sürecinde başkan yardımcılığımızı yapan aday adayı olan zatın, ikbali için mesnetsiz iftirasıdır. 

Kumpastaki son dönemeç de yerime bıraktığım vekil olarak görev yapan şahsın ve bazı CHP'lilerin aleni düşmanlıklarıdır. Avukatım vasıtasıyla savunmam için belediye evrakları bile CHP'li vekil tarafından imtina edilmiş, Beşiktaş'ın her yerinden ismim silinmiş, benimle uzaklaştırılan 3 memur arkadaşımın uzaklaştırma kararları uzatılmadığı halde görevlerine iadeleri sağlanmamaktadır.

Bunların tamamı genel başkana bizzat iletilmiş belgelerdir. Bana her defasında gereğini yapacağını ifade etmiştir. Biz de iyi niyetle her defasında inandık. Sonuç ititbariyle tavır alınmamış, düşmanlık yapan herkes MYK, PM katında meşrulaştırılmıştır.

Ben nasıl derim iktidar şahsıma siyasi operasyon yaptı. Bunu CHP'den her kademeden ve belediye bazı kişiler yapmıştır. 

Kendimi doğal aday ilan ettim. Battal İlgezdi, aday aday olmayı tercih etti. Genel başkana iki başkana aynı muamele yapılması talebimi ilettim. CHP PM'den Battal İlgezdi aday olarak çıktı, Hazinedar'ın ismi ise genel başkan tarafından ne MYK'de ne PM'de gündeme getirilmedi.

Yanımda tek MYK üyesi olmadığından adımı hatırlayan olmadı. Genel başkan parti hukukunu korumadı. Battal İlgezdi gibi gibi hakkımı koruyacak bir eşim de olmadı MYK'da. Benim için de çaba göstermesini beklerdim. Hiçbir partilimizin PM'ye girmesi için mücadelem, çabam olmadı. Belediye başkan belirlemek için pozisyonum olmadı. Şimdi 27.01.2019 tarihli MYK ve PM toplantısından sonra Battal İlgezdi yeniden aday gösterilmesi ile verilen adaletsiz kararı Battal ilgezdi, genel başkan, MYK, PM üyeleri içine sindiririyor mu? Beşiktaş içine sindirmeyecektir.

Battal beyi yeniden aday yaparken, ölçüleriniz neydi? Halkın teveccühü mü? Anketler ortada. Kumpaslarla uzaklaştırıldığım tarihe kadar hem Beşiktaş hem 39 ilçede 1. çıkan belediye başkanı ben oldum. Ekrem İmamoğlu'nun anketlerinde de öndeydim. Ekrem İmamoğlu'na buradan seslenmek istiyorum, büyükşehir belediye başkanı bile olsa içişleri Bakanlığı nezdinde 1 faxlık işi var. Bugün yakından tanıdığı birine haksızlığa karşı sözü yoksa yarın aynısını yaşarsa bunu hatırlayacak, içi sızlayacaktır.

Sözde CHP'liler tarafından kurulan kumpaslarla şahsım adına açılmış bir dava yok. Halbuki Battal bey hakkında yürüyen davalar var. Bu normal, itham için söylemiyorum. CHP'nin bugün belediye başkanlarının yürüyen davaları vardır. İkimizin bunları hukuki dururmumuzun kıyaslamasını yapmak için paylaşıyorum.

Adaylıkta ölçüm çalışkan olmak. Herkesin belediye başkanı olmak mı kriter? Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tanıtım toplantılarında söylediği gibi sadece CHP'lilerin değil, AK Partililerin, HDP'lilerin, MHP'lilerin sevdiği başkan biz olduk. Kriter CHP'nin tüm kademelerini teslim alan kimlik siyasetidir. CHP'de kimlik siyaseti yapılmaktadır. Battal İlgezdi ile aramızdaki fark budur. Bütün ilçelerde yaklaşım bu olmuş, tercih sebebi olmuştur. 2 Şubat'ta PM'de bu hususların değerlendirilerek, Murat Hazinedar'a ve halkımıza cevap verilmesini bekliyorum. Aksi halde partinin kurumsal kimliği tartışmalı hale gelecektir."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları