loading
close
SON DAKİKALAR

Yer Tahsisi Meclise Geliyor

Yer Tahsisi Meclise Geliyor
Tarih: 11.02.2012 - 20:35
Kategori: Yerel

Özcan Işıklar, Ocak Ayı Meclis toplantısında şehir içinde düzensiz şekilde hizmet veren oto galerilerine Selimpaşa’da Oto Satış Merkezi yapılması için yer tahsisi konusunu gündeme getirecek.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrili oto galeri sahiplerinin kendi aralarında oluşturduğu komisyonla bir toplantı yaparak, teknik ekibiyle birlikte hazırladığı proje taslaklarını paylaştı. E-5 yan yol üzerinde düzensiz şekilde hizmet veren oto galerileri için, Selimpaşa’da oluşturulacak Oto Satış Merkezi’nin projelerini tüm detaylarıyla masaya yatıran Başkan Işıklar, konuyu Ocak Ayı Meclisi’nde gündeme taşıyacağını belirtti. Toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Elif Bilici ve Emine Tarin ile Silivri Belediye Meclis Üyeleri Rafet Keskin ve Osman Umuç da yer aldı. 

Oto galericilerine yapılacak yer tahsisinin ardından, şehir içindeki tüm galerilerin taşınacağını belirten Başkan Işıklar; “Bu yasal bir zorunluluk. Bunu bir süre sonra zorunlu olarak yapacağımıza, şimdi sizlerin de çalışmak istediği bir ortam yaratarak gerçekleştirmek istiyoruz. Biz bu kararı aldıktan sonra şehir içinde oto galericilik yapan kalmayacak” dedi. Selimpaşa’da bir tanesi 80 metre kare olan 30 dükkândan oluşacak Oto Satış Merkezi’nde proje değişiklikleri yapılabileceğini söyleyen Işıklar; “Bu alanın yetmeyeceğini düşünen galeri sahipleri iki dükkânı birleştirebilir. Tüm bu değişikliklere, yeni önerilere açığız. Teknik ekibimizle birlikte proje maliyeti de çıkararak, kendi içinizde değerlendirme yapın” şeklinde konuştu. 



Toplantıda oto galeri sahipleriyle birlikte aldığı ortak kararla konuyu Ocak Ayı Meclis gündemine taşıyacağını belirten Başkan Işıklar; “Oto galericilerin kuracağı tüzel kişiliğe yer tahsisi yapmak üzere konuyu Ocak Ayı Meclisi’ne getirelim. Daha sonra bu yeri ve kullanım hakkını da gerçekleştireceğimiz protokolle bu tüzel kişiliğe vereceğiz. Bölgede gerçekleştireceğimiz alt yapı ve çevre düzenleme çalışmalarıyla, Oto Satış Merkezi çekim merkezi haline gelecek. Bu işi 2012 yılı içinde tamamlayacağız” dedi.  

Çalışmalar tamamlandığında Silivri’ye yakışır bir Oto Satış Merkezi oluşacağını belirten oto galeri sahipleri Başkan Işıklar’a teşekkür etti. Işıklar’ın, oto galericilerinin oluşturacağı tüzel kişiliğe yer tahsisi yapacak olmasını da çok önemli bulan galeri sahipleri; “İyi niyetinizi biliyoruz. Çalışmalar sonlandığında çok güzel olacak, size teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.  

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları