İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyaca ünlü sanatçı Refik Anadol ile bir araya geldi. Anadol’un sergisini duyunca çok heyecanlandığını belirten İmamoğlu, “İstanbul’un yaratıcı tarafı sanki sıkışmış gibi, sanki kapağı açınca ‘pıt’ diye dışarı fırlayacakmış gibi. İyi yönetmemiz gereken bir an diye düşünüyorum" dedi.
İBB, 14 Mart Tıp Bayramı’nda İstanbul genelindeki 418 sağlık tesisini ziyaret ederek, çalışanların bayramını tebrik etti ve Başkan Ekrem İmamoğlu’nun teşekkürlerini iletti.
Yangınlara, kazalara, intihar vakalarının yanı sıra sayısız olaya müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2020 yılı içerisinde 4 bin 615 hayvan kurtardı. Bu yılın ilk 2 ayında da başta kedi ve köpek olmak üzere 435 hayvan kurtaran itfaiye, son 14 ayda 5 bin hayvanın imdadına yetişti.
İBB, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile iş birliği protokolü imzaladı. Bu protokol sonrasında; gıda ve hijyen kolisi, bebek bezi ve maması ile maske teslim alındı. Katkıların yüzde 50’sinin geçici koruma altındaki Suriyelilere, yüzde 30’unun diğer göçmen mültecilere, yüzde 20’sinin ise Türk vatandaşlarına dağıtılması kararlaştırıldı.
İzmir dünyanın önde gelen turizm etkinliklerinden ITB Berlin Fuarı’na katıldı. Pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl dijital ortamda düzenlenen fuarda İzmir’in farklı kurumları, Visit İzmir çatısı altında bir araya gelerek şehri tanıttı.
Uzunköprü'de ranta açılmak istenen Bülbül Ormanı için bilim insanları ziyarette bulundu.
Lüleburgaz'da 3. yeni su kuyusu için sondaj çalışması tamamlandı.
İBB, cinsiyet eşitliği kavramının kurum içerisinde yaygınlaşması ve toplumsallaşması için çalışanlarına Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi veriyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, ANFA'da mali işlerden sorumlu personelin zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.
EGO Genel Müdürlüğü, kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla mini kütüphane modeli “EGO Metro Kitap İstasyonu”nu Başkentlilerle buluşturdu.
31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 milyon TL'nin üzerinde para harcanarak yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesine verilmedi.
İSKİ sosyal medyadan İstanbul'daki su kaynaklarında son durumu paylaştı.
Bazı yayın organlarında yer alan Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin çalıştırılmadığı ve atıksuyun doğrudan Ayamama Deresi’ne verilerek denizin kirletildiğine dair iddialara İSKİ'den yanıt geldi. İddiaları yalanlayan İSKİ yetkilileri, tesisin çıkış suyu parametrelerinin normal değerlerde olduğunu ifade etti.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifiyle hayata geçen sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu ulaşım ve otopark hizmeti, 30 Haziran’a kadar uzatıldı.
Pandemi nedeniyle sağlık çalışanlarının gündelik hayatlarını kolaylaştırmaya destek vermek amacıyla ücretsiz otopark hizmeti veren İSPARK sayesinde, bugüne kadar tam 34 bin 350 sağlık çalışanı 853 bin 462 kez İSPARK otoparklarını ücretsiz kullandı.
İSKİ, İstanbul'un su kaynaklarının doluluk oranının açıkladı.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ziyarete kapanan İzmir Doğal Yaşam Parkı, kapılarını yeniden konuklarına açtı. Kontrollü normalleşmeyle birlikte soluğu parkta alan İzmirliler ise hem eğlendi hem de stres attı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yayınladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kişiselleştirilmiş İzmirim Kart başvuru ünitelerinin sayısını 7'ye çıkardı. Öğrenci, Öğretmen, 60 Yaş, 65 Yaş Üstü ve Engelli kartı almak isteyenler, evlerine en yakın üniteye başvurabilir. Yeni hazırlanan mobil İzmirim Kart aracı da çevre ilçelerde hizmet vermeye başlıyor.
İSKİ İstanbul'un su kaynaklarının doluluk oranının açıkladı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından çocukların sağlıklı beslenmeleri amacıyla 3 Temmuz'da başlatılan Halk Süt Projesi kapsamında bugüne kadar 364 bin 584 litre süt dağıtıldı.