İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Fidanlar Bizden Meyveler Sizden” sloganıyla sürdürdüğü tarımsal destek programı kapsamında 2020 yılı içinde 17 bin üreticiye verimi yüksek 363 bin meyve fidanı dağıtıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, motorlu ulaşımı azaltma, bisikletli ve yaya ulaşımını ise artırma yolundaki adımlarına bir yenisini daha ekledi. Bu amaçla pek çok altyapı, uygulama ve teşvik projesinin hayata geçirildiği İzmir’de; kentin dört bir yanını saran bisiklet yolları, ücretsiz tamir ve pompa istasyonlarıyla donatıldı.
Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediye Başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıya katıldı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaşanan kuraklığa karşı su tasarrufu sağlamak adına İSKİ tarafından ücretsiz musluk aparatı dağıtılacağını açıkladı.
Ankara Büyükşehir Beediye Başkanı Mansur Yavaş, "Yılbaşıyla birlikte belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3100 TL olmasına karar verdik" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteğini Kınık’tan sonra Aliağa, Buca ve Bornova ile sürdürüyor. Üç ilçede 27 üreticiye 15 ton süt yemi dağıtıldı.
KİPTAŞ, İBB ve İzmit Belediyesi’nin iş birliği ile Çınar Evler Sosyal Konut projesini hayata geçiriyor. Projenin lansman ve temel atma töreni, 28 Aralık’ta, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yurttaşlara pandemide zor günler geçiren lokanta ve kafeler için destek çağrısında bulundu.
Türkiye'nin birçok ünlü isminin de defnedildiği Karacaahmet, Zincirlikuyu, Aşiyan, Edirnekapı'daki mezar yerleri ise neredeyse yüzde 100 doluluğa yaklaştı. Hal böyle olunca fırsatçılar da harekete geçti.
Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, ilçeye adını veren tarihi taş köprünün yıkılmasına karşı yetkililere çağrıda bulunmuştu. Özlem Becan'ın yaptığı çağrıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu karşılık vererek köprünün restore edileceğini duyurdu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile belediye çalışanlarına vereceği asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağını açıkladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dayanışma ve sosyal belediyecilik anlayışıyla özellikle pandemi sürecinde iş yerleri kapanan esnaf ve çalışanları ile vatandaşlara nakit ve gıda yardımlarında bulunarak destek olmayı sürdürüyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sinema sektörüne ev sahipliği yapma vizyonu doğrultusunda İzmir Vakfı çatısı altında kurulan İzmir Sinema Ofisi’nin yaptığı çalışmalar sonuç verdi. Bir çok yönetmen ve yapımcı, film çekimleri için İzmir’i tercih etmeye başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan meclis kararı ile Burdur Belediyesi’ne bir adet otobüs hibe edildi.
Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzunköprü Belediyesi'ne hibe ettiği otobüs ilçemize geldi" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşık 20 yıldır su sorunu yaşayan Temelli semtini sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyuna kavuşturdu.
Cumhuriyet’in yüzüncü yılını adına yaraşır etkinliklerle kutlamak üzere şimdiden hazırlıklara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim 2023’te seslendirilecek 100. Yıl Marşı için yarışma düzenliyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), işletmesini yaptığı atık su arıtma tesisleri ile günde 150 m3 atık suyu arıtıp temiz çevre ve sağlıklı yaşama katkı sağlamayı sürdürüyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kentteki kar yağışı sebebiyle bazı noktalarda sıkıntılar yaşadığını belirterek, vatandaşlardan özür diledi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Mevlana etkinliğinde “Türkçe ezan” okunduğu iddialarına yanıt verdi.