loading
close
SON DAKİKALAR

Yerli tablette dev ortaklık

Yerli tablette dev ortaklık
Tarih: 12.02.2012 - 14:19
Kategori: Bilim & Teknoloji

Bakan Nihat Ergün, Netaş, Aselsan, Arçelik, Vestel, Casper, Exper şirketlerinin ortak teklifle kendisine geldiğini açıkladı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve eğitim öğretimde teknolojik devrimi öngören Fatih Projesi kapsamında Türkiye 15 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtmaya hazırlanıyor. Tabletin sadece buzdağının üstünü oluşturduğu projede internet altyapısı, eğitim içeriği ve öğretmen eğitimi projenin en önemli detayı. Üretilecek tabletlerin yerli üretim olması seçeneğine ağırlık verilirken en somut teklif kamu-özel işbirliğinden geldi.

Sabah'a konuşan Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Netaş-Aselsan-Arçelik-Vestel- Casper-Exper şirketlerinin ortak teklifle kendisine başvurduklarını belirterek, "Önemli bir potansiyel var ve onlar da bu potansiyeli görmüşler şu modelle yapabiliriz diyorlar. Bir araya geldiler ortak bir sunum hazırladılar 'Bu iş nasıl yapılabilir' diye. Türkiye birikimini yeni evreye taşımak için önemli fırsatlar var ve buradan önemli işbirliği çıkacak" dedi. Ergün, "Fatih Projesi 'al öğrenciye tablet dağıt' meselesi değil. Öğrencilere fırsat eşitliği sunmak açsından eğitim teknolojileri içeriği sunulması öğretmen eğitimi açısında önemli" diye konuştu.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) yerli otomotive ilişkin maliyet olarak ortaya çıkan 3.4 milyar doları reel bulmadığını aktaran Ergün, "OSD yetkilileri firma bazında kişisel görüşlerin farklı olacağını söyledi. Bayramdan sonra bire bir görüşeceğiz. Bir takım hazırlıkları göreceğiz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları