loading
close
SON DAKİKALAR

Yeşilçam'ın sevdiği öykücü Osman Şahin

Yeşilçam'ın  sevdiği öykücü Osman Şahin
Tarih: 12.02.2012 - 03:22
Kategori: Kültür & Sanat

Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde bu akşam gerçekleştirilecek etkinlik, saat 19.30'da başlayacak.

Torosların bir dağ köyünde, 1940 yılında, 13 çocuklu bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelen, ama “dünyaya gözlerini” 2. doğumu olarak gördüğü ‘Diyarbakır Dicle Köy Enstitisü’nde açan Osman Şahin için gerçekleştirilecek gece, usta öykücünün edebiyat dünyasındaki emeği kadar, eğitimcilik hayatı ve sinemamıza olan katkılarına da odaklanıyor.

“Ustalara Saygı” toplantısına, sinemanın en sevdiği öykücüye saygılarını sunmak üzere Yeşilçam’ın pek çok ustası da katılıyor. Osman Şahin, ilk kitabı “Kırmızı Yel”den bu yana sinemamızın en sevdiği yazarlardan bir, eserlerinin kaynaklık ettiği filmler arasında; “Kibar Feyzo”, “Fırat’ın Cinleri”, “Züğürt Ağa”, “Adak”, “Derman”, “Kurbağalar”, “Avcı” ve “İpekçe” sayılabilir.

Belgeselde gösterilecek olan geceye; Adnan Özyalçıner, Ataol Behramoğlu, Atilla Dorsay, Buket Şahin, Cengiz Bektaş, Doğan Hızlan, İsa Çelik, Kadir İnanır, Kenan Işık, Özdemir İnce, Tahsin Yücel, Tarık Akan, Türkan Şoray ve Yusuf Ziya Bahadınlı konuşmacı olarak katılacak.
Şahin’in bir öyküsünün de seslendirileceği gecede, 17 yaşındayken öğretmen çıkan ve yetiştirdikleri arasında pek çok disiplinin önde gelen isimleri yer alan Osman Şahin’in öğrencisi Selahattin Alpay gecede iki uzunhava yorumlarken, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından mezzosoprano Serap Çiftçi, piyanist Nurser Ugan eşliğinde aryalar da okuyacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları