loading
close
SON DAKİKALAR

Yeşiller Partisi; Elektrik Kesintileri Haklılığımızın İspatıdır

Yeşiller Partisi; Elektrik Kesintileri Haklılığımızın İspatıdır
Tarih: 25.01.2022 - 11:00
Kategori: Siyaset

Yeşiller Partisi Türkiye'de OSB'de Pazartesi günü itibarıyla başlayan 3 günlük elektrik kesintileri hakkında açıklama yaptı; 'Türkiye fosil yakıt temelli dışa bağımlı enerji rejiminden derhal çıkmalıdır.'

Yeşiller Partisi tarafından yapılan açıklamada; 

"Türkiye’nin sanayisi haftaya kesintilerle başladı. %40’lık gaz kısıtlamasını 72 saatlik elektrik kesintisi haberi izledi. Bu elbette sadece fabrikalarla sınırlı kalacak bir uygulama değil. Doğrudan üretimi etkileyeceği için dolaylı olarak da önü alınamayan zam ve yoksunluk dalgasına yeni bir kademe de eklenmiş olacak.

Bu kısıtlama ve kesintilerle görülüyor ki iyi kötü birkaç rutin hizmeti aksatmadan bugüne kadar getirmeyi başarabilen AKP Hükümeti artık bu rutin işleri dahi yapamaz hale gelmiştir. Türk Lirası’ndaki düşüşü ihracat artacak diye sanki bir müjdeymiş gibi duyurmaya çalışan AKP; ihraç edilecek malları üretecek fabrikalara gaz ve elektrik akışını kesintisiz yapamayarak bu hayal ekonomik planın bile en büyük engelinin yine AKP olduğunu kanıtlamıştır. Yapılanlar o kadar plansız bir hareketin ürünü ki ilaç ve et ve süt ürünlerini dışarda bırakmayı bile sonradan akıl edebildiler.

Bu kesintiler artık çok da kanıta ihtiyaç duymayan AKP’nin başarısızlığının yanında bir başka gerçeği de apaçık şekilde ortaya çıkardı. Türkiye fosil yakıt temelli dışa bağımlı enerji rejiminden derhal çıkmalıdır. Paris İklim Anlaşması’nın onaylandığı, Yeşil Mutabakat’ın kapıda olduğu bir dönemde artık binlerce kilometre öteden gelen fosil yakıta bel bağlanarak bir üretim ve yaşam inşa edilemez. Sanayide de yeşil dönüşüme bir an önce başlanmalıdır. Böylece sanayi siteleri ve fabrikalar karbon nötr olma hedefleri ile yerinde enerji üretmeye başlayacak ve hükümetin bu beceriksiz politikalarından sıyrılmış olacaktır.

Yeşiller Partisi olarak yıllardır altını çizdiğimiz yeşil dönüşüm kavramı kesintilerle kendisini artık dayatmaktadır. Bir taraftan vatandaşlar faturalar yüzünden enerji yoksunluğuyla cebelleşirken bir taraftan da sanayi durma noktasına geldi. Çözüm yenilenebilir, temiz ve yerinde üretilen enerjidir. Bu yaşanan 3 gün ve duran çarklar Yeşil politikanın haklılığının kanıtıdır." denildi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları