loading
close
SON DAKİKALAR

Yılbaşı tacizcileri

Yılbaşı tacizcileri
Tarih: 12.02.2012 - 01:04
Kategori: Şehir

Yılbaşı eğlencelerinin adresi Taksim'de, kapkaç ve güvenlik olaylarına karşı görev yapan güven timleri 20 kişiyi taciz iddiası ile gözaltına aldı

Yeni yıl nedeniyle Beyoğlu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis 20 tacizciyi gözaltına aldı. Yeni yıl kutlamaları nedeniyle özellikle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde görev yapan güven timleri olası taciz olaylarını önlemek için çok yoğun çalıştı. 

Mini etekli kadınları takip eden güven timleri tacize yeltenen veya gerçekleştiren 20 kişiyi gözaltına aldı. Bir kadın da tacize uğradığı gerekçesiyle Beyoğlu Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu.

Olaylardan biri şöyle gelişti: Taksim ve İstiklal Caddesi'nde eğlenmeye gelen turist grubu şarkılar söyleyerek yürüyordu. Caddede dans da etmeye başlayan grubun çevresi zamanla kalabalıklaşmaya başladı. Taksim'de gezen vatandaşlar turistlerin eğlencesini hem seyretti hem katıldı. Kalabalık yüzünde güven timleri grubun çevresinde beklemeye ve grubu gözetlemeye başladı. Güven timleri grubun çevresinde turist kadınlardan birini taciz ettiği iddia edilen 28 yaşındaki D.A'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan D.A polis merkezine götürüldü.

Polis, mini eteklileri takip edip tacizci avladı

Öte yandan yine güven timleri yankesicilik yaptığı iddia edilen H.D'yi gözaltına aldı. Kimlik sorgulaması yapılan şüphelinin yankesicilik ve uyuşturucu ticareti yapmak suçundan sabıka kaydı olduğu öğrenildi.

Noel baba kılığında kontrol

Taksim Meydanı’nda önlemlerini sıklaştıran sivil polisler, Noel baba kılığında da kontroller yaptı. İstiklal Caddesi’nde sivil kıyafetle dolaşan Güven Timleri, şüpheli şahıslara gözaçtırmadı. Çevreye rahatsızlık verdiği ve alkollü olduğu belirtilen B.M.Ö’ye önce kimlik kontrolü yapıldı. Güven timi ekiplerine direnen şüpheli B.M.Ö, kelepçelenerek gözaltına alındı. Cadde üzerinde bekletilen polis aracına bindirilen 18 yaşyındaki şüphelinin, çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları