loading
close
SON DAKİKALAR

Yılbaşı turizmciye yaradı

Yılbaşı turizmciye yaradı
Tarih: 11.02.2012 - 19:08
Kategori: Seyahat

Bu yıl Şeker ve Kurban Bayramı tatillerinde önceki yıllara göre umduğu satış rakamlarına ulaşamayan tur acentelerinin yılbaşı turlarına olan ilgiden memnun oldukları bildirildi.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, 2011 yılının tur satışları açısından umdukları gibi geçmediğini belirterek, özellikle satışların en çok arttığı dönem olan bayram tatillerinde geçen yıla göre yüzde 30 civarında daha az ciro yaptıklarını söyledi. Satış açısından kötü geçen 2011'in son tur satışlarını ise yılbaşı için yaptıklarını hatırlatan Polatoğlu, bu turlara olan ilginin yılı bir nebze de olsa mutlu bitirmelerini sağlayacağını ifade etti.

Yılbaşı için turlara ilginin üst düzeyde olduğunu anlatan Polatoğlu, ''Yılbaşı turlarının yüzde 60'ı şimdiden doldu. Geriye kalan kısmın da bir hafta içinde satılmasını bekliyoruz. Yılbaşında yaklaşık 60 bin kişinin tatilini yurtdışında geçireceğini tahmin ediyoruz'' dedi. Polatoğlu, yurtiçi turlarda en çok rağbetin Uludağ'a olduğunu belirterek, yurtdışı turlarda ise ilginin Mısır ve Tunus'ta yıl içinde yaşanan olayların etkisiyle Beyrut'a kaydığını kaydetti.
 
Tur fiyatları

Polatoğlu, yurtdışında en çok ilgi gören Beyrut'a 3 gecelik turun 299 Avro'dan başladığını belirterek, Uludağ'da ise turların gecelik 400 ile 600 TL arasında değiştiğini ifade etti. Beyrut'tan sonra en çok Amsterdam ve Paris'in tercih edilen kentler arasında yer aldığını ifade eden Polatoğlu, Amsterdam'da 3 gecelik turun 399 Avro'dan, Paris'te ise 3 gecelik turun 599 Avro'dan başladığını söyledi.

Polatoğlu, tatilini Uzak Doğu'da geçirmek isteyenlerin de Phuket, Bangkok, Koh Samui, Pattaya ve Bali'yi tercih ettiğini kaydetti. Bu turların ise 7 gece olarak düzenlendiğini anlatan Polatoğlu, turların fiyatları 699 Avro ile bin 400 Avro arasında değiştiğini kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları