loading
close
SON DAKİKALAR

Yılda Bir Masrafları Karşılayacağız

Yılda Bir Masrafları Karşılayacağız
Tarih: 19.02.2012 - 16:48
Kategori: Eğitim

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'deki yabancı öğrencilerin yılda bir kez ülkelerine gidiş masraflarını karşılayacaklarını da müjdeledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'de okuyan yabancı öğrencilere verilen burslara zam yaptıklarını açıkladı. Artış oranlarının lisans ve yüksek lisans öğrencilerini mutlu edeceğini kaydeden Bozdağ, Türkiye'deki yabancı öğrencilerin yılda bir kez ülkelerine gidiş masraflarını karşılayacaklarını da müjdeledi.

Türkiye'de okuyan farklı ülkelerin öğrencileri ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda Uluslararası Öğrenci Buluşması Programı'nda bir araya geldi. Programda konuşan Bozdağ, öğrencilere "Sizler Türkiye için çok kıymetlisiniz." sözleriyle seslendi.

Türkiye'de gördükleri eğitimin ardından bu öğrencilerin her aşamada iyi bir donanım, iyi bir bilgi edinmeyle yetkin bir kişi haline gelerek diploma alacağını kaydeden Bozdağ, her bir öğrencinin kendi ülkesinde çok büyük başarılara imza atacağını dile getirdi.

Bozdağ, "Sizin içinizden nice bilim adamları, nice liderler, nice yetişmiş insanlar çıkacaktır. Gelecekte bu başarılarınızı biz de Türkiye'den gururla sevinçle alkışlayacağımızı bilmenizi istiyorum." diye konuştu.

Türkiye'deki yabancı öğrencilerin kendilerinin belirledikleri zamanda ülkelerine gidebileceklerini ve yol giderlerini Türkiye'nin karşılayacağını müjdeleyen Bozdağ, çalışmanın detaylarını ilerleyen günlerde açıklayacaklarını söyledi. Bozdağ'ın müjdesi salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Burs miktarlarıyla ilgili yeni çalışmayı tamamladıklarını da söyleyen Bozdağ, "Bütün öğrencilerin aldıkları burs miktarını arttırıyoruz. Hem lisans hem yüksek lisans öğrencilerine verilen burs oranları belli oldu. Miktarlar bugünkü aldığınız oranın üstünde olacak. Hepinizin memnun olacağı oranlar olacak." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise, Türkiye olarak bölge ve soydaş ülkeler için yüksek öğrenimde cazibe merkezi olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

26 bin yabancı öğrencinin Türkiye'de eğitim aldığını kaydeden Dinçer, şöyle konuştu: "Yabancı öğrenci sayısını arttırmak hem de eğitim süreçlerini sorunsuz ve mutlu şekilde sürdürmeniz en büyük arzumuzdur. Son 10 yıllık dönemde yabancı öğrenci sayısında yüzde 30 artış sağlandı. Potansiyelimiz bunun çok üzerinde duruyor. Umarım bu artışı daha da yukarıya taşırız. Öğrencilerimizin ülkelere göre dağılımında Türk Cumhuriyetleri, Türk ve akraba topluluklardan yakın çevreden geldiğini görüyoruz. Ortak bir tarihe sahip olduğumuz dost ve kardeş ülkelerden geliyorsunuz."

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç da, öğrencilerle bir araya gelmenin kendilerine büyük gurur verdiğini dile getirdi.

Öte yandan, programda Kazak, Nijerya ve Arnavutluk'tan öğrenci temsilcileri Türkiye'de yaşadıkları bazı olayları ve düşüncelerini Türkçe olarak salondakilerle paylaştı. Bazı yabancı öğrencilerin dans gösterileri ve yerel müzik dinletileri de büyük beğeni topladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları