loading
close
SON DAKİKALAR

Yıllardır bitirilemeyen kavşak

Yıllardır bitirilemeyen kavşak
Tarih: 03.08.2017 - 11:08
Kategori: Gündem

Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, inşaatı 2014'te başlayan ve hala bitirlemeyen Niğde-Nevşehir-Kayseri yolu kavşağını inceledi.

Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde-Nevşehir-Kayseri yolu kavşağının bitmeyen kavşak inşaatını inceledi. Niğde-Nevşehir-Kayseri yolunun bağlantı noktası olan köprülü kavşağının 14 milyon 500 bin lira proje bedeli ile ihale edilerek Ocak 2014 tarihinde başladığını, bugüne kadar da 5 milyon 210 bin lira harcandığının belirtildiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, kavşağın yıllardır bitirilmemesini eleştirdi.

Niğde, Hayali Pazarlanan Yatırımlar Şehri

Yaklaşık 3 yıldır bitirilemeyen kavşağın çalışmalarının çok ağır işlediğini belirten Gürer, Karayolları 6. Bölge müdürlüğünün ihale ettiği köprülü kavşak inşaatının vaat edilen zamanda bitirilememesini Niğde klasiği olarak tanımladı. Niğde bitmeyen yollar projesi, anlatıldığı halde yapılmayan göletler, hayali pazarlanan yatırımlarla ünlü diyen Gürer, sürekli ölümlü ve yaralanmalı kazaların olduğu yolda kavşak yapımının bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Niğde-Nevşehir-Kayseri kavşağının Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan tarafından 2017 yılında bitirileceğinin söylenmesine rağmen, kavşak inşaatının halen ilerletilemediğini ve bu yıl içerisinde de tamamlanmasının çok zor olduğunu söyleyen Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Niğde her zaman olduğu gibi yine göz ardı edilmeye devam ediliyor. Böylesine önemli bir kavşak çalışmasının yıllardır bitirilemediğini görüyoruz. Ben Niğde’nin birçok sorununda olduğunu gibi bu yolun yapımını da meclis gündemine taşıdım. Soru önergesini cevaplayan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan kavşak yapımının bu yıl içerisinde bitirileceğini söyledi. Ancak kavşak inşaatının yapımına baktığımız zaman bu yıl içerisinde bitirilmesinin çok zor olduğunu görüyoruz. Bu yol bir an önce tamamlanmalıdır. Demiryoluna yapılan kavşakta da halen çalışma yok. Niğde -Çiftlik arası Tepeköy yolu 30 km yıllardır tamamlanmadı. Niğde -Ankara otobanı da vaziyete göre bu yılda yerinde sayacak. Niğde için vaat çok sonuç yok” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları