loading
close
SON DAKİKALAR

Yine Acı Yine Ankara

Yine Acı Yine Ankara
Tarih: 14.03.2016 - 16:27
Kategori: Gündem

Patlamanın ardından Türkiye’nin her köşesinde evlere ateş düşmeye başladı. Ateş yalnız Ankara’da değil tüm Türkiye’de. Bugün sadece An-kara değil bugün Türkiye kara.

Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşı



Ankara'da Kızılay'daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınları Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı binası önünde gözyaşı döktü. Adli Tıp Kurumu'na getirilen 34 cenazeden 24'ü yakınları tarafından alınırken, 3 kişinin kimlik tespit çalışması devam ediyor. 7 cenazenin ise, otopsi işlemleri devam ediyor.
Dün akşam Kızılay'da hareket halindeki bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu düzenlenen saldırı ardından Keçiören semtinde bulunan Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'na otopsi için 34 cenaze getirildi. Bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınları da Adli Tıp Kurumu önünde cenazelerini almak için bekledi. Kızılay tarafından cenazelerini bekleyenlere battaniye dağıtıldı, sıcak çorba ve çay ikram edildi. Cenazelerini gördükten sonra dışarı çıkanlar gözyaşlarına boğuldu. Olayda yakınını kaybeden bir kadın da Adli Tıp Kurumu'ndan çıkan cenaze aracına koşarak, "Ne olur göreyim. Ablam hadi gel" diyerek feryat etti.
Yakınlarını kaybeden bazı kişiler yetkililere tepki gösterdi. Adli Tıp Kurumu'na dün gece saatlerinden bu yana 34 kişinin cenazesi gelirken, otopsi işlemleri tamamlanan 24 kişinin cenazesi yakınları tarafından alındı. 3 kişinin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, 7 kişinin cenazesinin de otopsi işlemleri devam ediyor. 

Genç basketbolcu da Ankara saldırısında yaşamını yitirdi
Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Takım Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir (18) dün Ankara'da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Dün Ankara'da yaşanan hain terör saldırısında, Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Takım Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir'in de vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.
1998 doğumlu Özdemir çalışkan, terbiyeli kişiliği ile çevresinde son derece sevilen bir sporcuydu. Dorukhan Yusuf Özdemir'in cenazesi yarın (15.03.2016) kılınacak öğle namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.

Ankara'ya ablasını ziyarete gitmişti

Ankara'da dün akşamki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan 23 yaşındaki Kerim Sağlam'ın üniversitede okuduğu Eskişehir'den ablasını ziyarete gittiği öğrenildi.
Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi olan Kerim Sağlam, annesi Fatma Sağlam'ın Ankara'da yaşayan ablası Pınar Sağlam'ı ziyaret etmesi üzerine, bu kente gitti. Sincan ilçesinde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay’da otobüs durağında bekleyen Kerim Sağlam, burada meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Ailesinin saldırıdan sonra haber alamadığı Sağlam'ın olay yerinde yaşamını yitiridiği öğrenildi. Abla Pınar Sağlam, sosyal medyadaki hesabından, 'Ciğerimi söküp de gittin. O bombalar bana gelseydi ben öleydim gardaşım' diyerek kardeşinin fotoğrafını yayınladı. Kerim Sağlam’ın cenazesinin bugün Turhal’a getirileceği, yarın ilçede toprağa verileceği öğrenildi.

Ankara'daki bombalı saldırıda şehit ateşi Iğdır'a düştü

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında bulunan 42 yaşındaki polis memuru Nevzat Alagöz'ün acı haberi memleketi Iğdır'a ulaştı.
Kızılay Güvenpark'ta dünkü terör saldırısında Balgat'ta görevli polis memuru Nevzat Alagöz şehit oldu. Dün Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan Gençlerbirliği-Galatasaray maçında görevli olarak bulunduktan sonra evine gitmek isteyen 2 çocuk babası Alagöz, patlamada şehit düştü. Nevzat Alagöz'ün şehit haberi sonrası memleketi Iğdır'daki 14 Kasım Mahallesi'nde yaşayan babası Gulem Hüseyin Alagöz'ün evine Türk bayrağı asıldı. İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, mahalledeki aşevine giderek şehit Alagöz'e taziyede bulundu. Yüksel Babal, şehit babası Gulem Hüseyin Alagöz'e sarılarak teselli etmeye çalıştı. Nevzat Alagöz'ün cenazesi bugün akşam saatlerinde memketine getirilecek. Alagöz, yarın Karakoyunlu İlçesi'nde toprağa verilecek.

Yakın arkadaşların acı tesadüfü

Ankara'da dünkü saldırıda hayatını kaybedenler arasında üniversite öğrencisi Ozancan Akkuş da bulunuyor. Akkuş'un yakın arkadaşı Ali Deniz'inde 10 Ekim Ankara Garı saldırısında hayatını kaybettiği öğrenildi.
Kızılay Güvenpark'ta dünkü terör saldırısında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş'ta hayatını kaybetti. Akkuş'un yakın arkadaşı Ali Deniz'in de 10 Ekim Ankara Garı saldırısında hayatını kaybettiği öğrenildi. Akkuş'un yakın arkadaşının ölümün ardından 10 Ekim'de sosyal paylaşım hesabından yazdığı “Ankara'da okuyabilmekti en büyük hayali, nerden bilecekti ki? iletisi ise binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Üniversiteli gençler terör kurbanı oldu
Ankara'daki terör saldırısında bombalı bir aracın patlatılması sonucu hayatını kaybedenler arasında Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can ile kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy da bulunuyordu.
Ankaralı olan 20 yaşındaki Nusrettin Can, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydi. Ailesi ile birlikte Ankara'da yaşayan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Nusrettin Can, hukuk fakültesi öğrerncisi olan kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluştu. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs beklerken meydana gelen patlama sonrası can verdiler.

CHP'li başkan patlamada öldü

Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen bombalı terör saldırısında CHP Keçiören eski İlçe Başkanı 65 yaşındaki Mehmet Yurtsever hayatını kaybetti. Yurtsever, geçen Aralık ayında Bitlis'te şehit olan yeğeni Uzman Çavuş Eren Kılıç'ı toprağa vermişti.
Ankara Kızılay'da, dün akşam saatlerinde seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla otobüs durağında bekleyen vatandaşlara yönelik saldırıda hayatını kaybeden 37 kişiden biri de CHP Keçiören eski İlçe Başkanı ve eski belediye meclis üyesi Mehmet Yurtsever oldu. Evli ve 2 çocuk babası Yurtsever, aralık ayının son haftasında Bitlis'te şehit düşen 25 yaşındaki yeğeni Uzman Çavuş Eren Kılıç'ı toprağa vermişti. Kılıç, Bitlis- Hizan karayolu üzerinde bulunan Çeltikli Karakolu yakınlarındaki Sehi Ormanları'nda askerlerin arama, tarama çalışmaları sırasında PKK'lı teröristlerin araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşmüştü.Yurtsever'in ölüm haberinin ardından, sevenleri ve yakınları sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden üzüntülerini dile getirdi.

16 yaşındaki liseli nakil beklerken terör saldırısında öldü

Ankara'da Kızılay Meydanı'ndaki bombalı saldırıda yaşamını yitiren karaciğer hastası 16 yaşındaki Mehmet Emre Çakar'ın, hastalığı yenmek için ailesiyle birlikte 2010'da Kütahya'dan Ankara'ya taşındıkları ortaya çıktı. 42 yaşındaki Hikmet Çakar, "O benim karaciğerimi vereceğim oğlumdu. Veremeden öldü" diyerek gözyaşı döktü.
Terör saldırısında ölenler arasında, otobüsle Balgat'taki evine gitmeye çalışan lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar da yer aldı. Hikmet ve Gülcan Çakar çiftinin, oğulları Mehmet Emre ile birlikte kızları 18 yaşındaki Şeyma ve 22 yaşındaki Emine Çakar'ın da karaciğer hastası olmaları nedeniyle tedavi için 2010'da Kütahya'dan Ankara'ya taşındıkları öğrenildi. Emine Çakar'a annesi Gülcan Çakar'ın, Şeyma Çakar'a da amcası İlyas Çakar'ın karaciğerini verdiği belirtildi. İki kardeşin nakil ile yaşama tutunmalarından sonra önümüzdeki günlerde babasından yapılacak nakil ile hastalıktan kurtulmayı hayal eden Mehmet Emre Çakar, terör saldırısında yaşamını yitirdi.

Umut Bulut doğum gününde babasını toprağa verecek

Umut Bulut'un yarın doğum günü ve babasını doğduğu gün toprağa verecek
Futbolun gerçek emekçilerinden biri. Forvet oynamasına rağmen her maçı en az orta saha oyuncuları kadar koşan, didinen bir adam Umut Bulut. Bu sezon Galatasaray ile birlikte talihsizlik üstüne talihsizlikler yaşadı. Takımı her geçen hafta eriyip giderken, ne takımının çöküşüne ne de kendi golsüzlüğüne çare olabildi Umut Bulut...
Sosyal medyada en çok eleştirilen Galatasaraylı futbolcu oldu. Teknik direktörü O'nu savunduğu için belki de işinden oldu. Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'dan gönderilirken kendini sorumlu tuttu.

Ankara bombacısı o üniversiteli mi?

Kızılay'da 37 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren kişinin, ilk bulgulara göre PKK terör örgütü üyeliğinden yargılanan üniversiteli 24 yaşındaki S.Ç.D. olduğu öne sürüldü.
Ankara'da gerçekleştirilen ve ülkeyi yasa boğan saldırıyla ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştirien kişinin PKK terör örgütü üyeliğinden yargılanan Balıkesir Üniversitesi (BAUN) öğrencisi S.Ç.D. olduğu öne sürüldü. Tekirdağ Marmara Ereğlisi doğumlu S.Ç.D.'nin BAUN Turizm Fakültesi Seyahat İşletmesi İkinci Öğretim Bölümü'ne 2012 yılında kayıt yaptırdığı ve okula geldikten bir süre sonra kayıplara karıştığı öğrenildi. S.Ç.D.'nin babası C.D.'nin 2013'te kızının kaybolduğuna dair polise başvurduğu öğrenildi.
Ayrıca S.Ç.D.'nin, Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'de PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası suçundan dört kadın arkadaşıyla yargılandığı belirtildi. S.Ç.D.'nin kimliğinin, hurdaya dönen bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden belirlenildiği, araştırmaların sürdüğü ileri sürüldü.
(AJANSLAR)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları