loading
close
SON DAKİKALAR

YKS tercihleri başladı

YKS tercihleri başladı
Tarih: 23.07.2019 - 13:20
Kategori: Eğitim

ÖSYM Yüksek Öğretim Kurumları tercihleri için sürecin başladığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada üniversite tercihleri için seçim yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiği belirtildi.

YKS tercih süreci 23 Temmuz 2019 Salı günü başladı. ÖSYM tercihlerle ilgili adaylara önemli uyarılarda bulundu. Kurumdan yapılan açıklamada tercih işlemlerinin 29 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar yapılabileceği belirtildi.

ÖSYM’nin yaptığı açıklama şöyle; 2019-YKS tercih işlemleri, 23 Temmuz 2019 tarihinde saat 09.00 başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 29 Temmuz 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

KONTENJANLAR VE TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ…

Adaylar, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ ÖSYM’DE

Kurumun AİS sayfası üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapan adaylar tercihlerini gerçekleştirebilecek. Tercihler için adaylardan ekstra bir ücret talep edilmeyecek.


YKS TERCİH İÇİN TIKLAYINIZ…

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları